Hae
Mari Hietala

Islantilaisen villapaidan yhteisneulonta alkaa tänään

Kun kuulin, että Käsityökekkerit ja Satu Rämö järjestävät islantilaisen villapaidan yhteisneulonnan, jäin pieneksi hetkeksi harkitsemaan voisinko ottaa osaa. Ajatus kutkutteli kovin, eikä mennyt lopulta kauankaan, kun löysin itseni etsiskelemästä netistä Léttlopi-lankoja. Olin kuitenkin juuri joulun tietämillä saanut lähes kaikki keskeneräiset neuletyöni tehtyä, vain yksi pipo ja sukka enää tekemättä. Päätin islantilaisneuleen mahtuvan lukujärjestykseeni ja niinpä aloin ihan todenteolla etsimään lankoja.

Tarvitsin kahdeksan kerää pohjaväriksi ja kolme muuta sävyä. Sävy-yhdistelmiin olisi varmaankin löytynyt netistä ehdotuksia, kun olisi vain käyttänyt googlen kuvahakua tai tutkinut instasta, mutta päätin keksiä itse. Muuten tehtävä ei olisi ollut kovin haastava, mutta aina ne sävyt olivat loppu kaupasta, mitkä minä olisin halunnut. Lopulta löysin eräästä turkulaisesta lankakaupasta täydellisen sinisen sekä tummansinisen, vaalean beigen ja valkoisen sille kaveriksi. Tein tilauksen välittömästi ja ilmoitin noutavani langat seuraavaan lauantaihin mennessä.

yhteisneulonta

Kun hain langat, en olisi voinut tyytyväisempi olla valintoihini. Olin onnistunut valitsemaan netin kuvien perusteella hyvin toisiinsa sopivat sävyt, joten seuraavaksi täytyi metsästää enää puikot. Olin varma, että löydän Novitan pyöröpuikot ihan vaan ruokakaupasta, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Kupittaan Cittarin Novita-hylly loisti tyhjyyttään eikä Itäharjun Prismalla kovin paljon paremmin mennyt. Sopivat pyöröpuikot löytyivät Myllyn Prismasta meidän uuden vuoden ajelun yhteydessä ja sitten jäinkin vain odottelemaan yhteisneulonnan alkua.

istex lettlopi

Léttlopi-langoista on ollut jonkin verran pulaa koronavuoden aikana, sillä todella moni on alkanut neuloa etenkin islantilaisneuleita. Koen itseni siis onnekkaaksi, että löysin langat ylipäätään. Tämä on itselleni ensimmäinen kerta islantilaisen villapaidan parissa ja koen, ettei parempaa tilaisuutta voisi olla kokeilla neuloa sellaista kuin yhteisneulonta. Lisäksi paita tehdään ylhäältä alaspäin, jonka olen myös halunnut oppia. Kaksi kärpästä siis samalla iskulla, mikä sen parempaa? Onneksi sentään kirjoneuletta olen testannut jopa yhden villasukan verran. 😀

Mitä pidät mun lankojen sävymaailmasta? Onko islantilaisen villapaidan neulominen sulle tuttua puuhaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.