Hae
Mari Hietala

Vuoden ensimmäinen pelipäivä

Kyllä kuulkaas, tänään minä menen kuvaamaan jalkapalloa. Enkä edes mitä tahansa jalkapalloa vaan tavoistani poiketen aloitan kauteni pelillä, joka olisi voinut olla joku ihan muukin, mutta nyt kävi näin: FC Inter – FC Lahti.
Tuntuu tavallaan pahalta, vaikka toisaalta ei. Haluaisin olla puolueeton ja kuvata mitä lystään, vaikka ei se nyt vain ole niin helppoa kuin voisi ajatella. Menen kokeilemaan tänään kuinka suuri ongelma sinimusta peliasu on minulle. Todennäköisesti aika suuri.
Minulla on pari tuntia aikaa valita puoleni. Minun ei nimittäin ole mitään järkeä asettautua kuvaamaan Interin hyökkäyspäähän, sillä kaikki kuvauskohteeni pelaavat FC Lahdessa. Menen oikeasti kuvaamaan Josua ja siinä sivussa vähän Penniä sekä Masa Klingaa. Yllättäen he kaikki ovat pelanneet SJK:ssa. Saattaa olla jokseenkin kotoinen olo kuvata Josua ja Penniä samoissa väreissä, sillä he molemmat pelasivat SJK:ssa silloin, kun minä alon kuvata jalkapalloa.

Olin ihan järjettömän innoissani silloin, kun kuulin Josun tehneen sopparin FC Lahden kanssa. Häntä oli ilo seurata kentällä silloin aikoinaan, hänestä nimittäin huokui todellinen intohimo jalkapalloa kohtaan. En ajatellut enää ikinä pääseväni kuvaamaan häntä, mutta noh, joskus elämässä saa toisia mahdollisuuksia.

Tepsilläkin on tänään peli, Kajaania vastaan. Sen me fanitamme illalla etänä kotoa käsin. Jottei totuus unohdu minkä värinen tuo meidän naapurikylämme on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.