Hae
Mari Hietala

Ihanaa juhannusta!

Täällä ollaan, Vimpelissä! Me vietetään juhannus täällä maaseudun rauhassa ja hiljaisuudessa. Tänään mennään ehkä mato-ongelle mökille ja iltapalaksi syödään pavlovaa, jota ei vielä ole edes tehty.

Tulimme Vimpeliin keskiviikkona Hossasta, läheltä Kuusamoa. Ajomatkaa oli ihan tarpeeksi, mutta sen jälkeen tässä onkin tullut huilattua, kun ei ole ollut mitään pakollista. Eilen kävimme Alajärvellä kaupassa ja pullakahvilla Luoma-ahon leipomossa. Loppupäivä meni Vaakun touhuja seuraillessa ja myöhemmin illalla kävimme vielä ajelulla.

Vaakku on meidän lemmikkivaris. Se oli löytynyt pihasta haahuilemasta reilu viikko sitten ja äiti on sitä ruokkinut siitä lähtien. Se asuu joka aamu samassa paikassa puuladon vieressä, josta se lähtee päiväkävelylle laajentaen reviiriä koko ajan. Se ei vielä lennä, mutta treeni on kovaa päivittäin. Se sanoo kraak ja juttelee isompien varisten kanssa, joista emme oikein ole päässeet selvyyteen onko joku niistä hänen emonsa vai miksi ne isommat pyörivät puissa tässä lähellä pitäen Vaakkua silmällä.

Vimpelin juhannus on mieleeni, kun luonto kukkii ja täällä yötön yö ei ole aivan yhtä kirkas kuin pohjoisemmassa. Aurinko laskee kunnolla yöllä, mutta täydellisen pimeää ei silti ehdi tulla missään vaiheessa. Lappajärvi on kaunis meteoriitin luoma lätäkkö ja ilma on puhdasta hengittää. Täällä on hyvä olla lomalla ?
Ihanaa keskikesän juhlaa sulle, nauti! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.