Hae
Mari Hietala

Olen unohtanut miten syödään

Minua on viime päivinä mietityttänyt kovasti miten syödään. 😛 Törmäsin syksyllä tietoon, jonka mukaan kaikki imettäjät eivät automaattisesti laihdu imettäessä. Joillakin on taakkanaan kivikautinen geeni, joka varmistaa vauvalle maidonsaannin pitämällä kaikesta energiasta kiinni kynsin ja hampain. Käytännössä imettäjä saattaa jopa lihoa tämän seurauksena.

Itselläni syksyllä lähti paino hitaasti alaspäin, kunnes tuli neuvolastressi, joka ajoi minut syömään suklaata levykaupalla. Lihoin kuin pieni porsas, mutta vauva sen sijaan seuraili omaa käyräänsä pysytellen rimpulana. Oli mukava selitellä lääkäreille kuinka lapsella on alipainoiset geenit, koska olinhan minäkin rimpula lapsena, mutta en enää.

Vuoden alussa liityin elokuisten mutsien ryhmään, jossa kovasti yritetään laihduttaa lisäämällä liikuntaa ja syömällä terveellisesti. Muut tuntuvat hyvin onnistuvan paitsi minä itse, vaikka siis nykyään tuleekin liikuntaa paljon enemmän arjessa kuin syksyllä. Vertaan tällä hetkellä tosi paljon itseäni muihin. Fanitan fittejä mammoja ja samaan aikaan pistelen poskiini pari suklaapalaa pitkin päivää. Mietin, että siihen on tultava loppu. Suklaan on loputtava meiltä tai ainakin vähennyttävä entisestään.

miten syödään

Eilen mietin tätä asiaa oikein kunnolla, sitten vihdoin kun ehdin iltakuudelta istua ensimmäisen kerran sohvalle koko päivänä. Tajusin unohtaneeni täysin miten syödään. Olen kotona, eikä työ rytmitä päivääni, joten syömiseni ovat myös tavallaan mitä sattuu. Ainakin haluan nyt uskotella näin itselleni, että tästä kaiken täytyy olla kiinni. Päätin tänään alkaa syödä samoin kuin ennen synnytystä. Kunnon välipalat hedelmineen ja salaattia pääaterioille. Jos edes arkena pystyisi noudattamaan vanhoja rutiineja, ei niin haittaisi miten viikonloput menevät.

miten syödään

Otin myös sillä tavalla härkää sarvista, että varasin soittoajan työterveyshoitajalle ja hän soittelikin heti tänä aamuna. Menen huomenna labroihin, joten pääsen heti kiinni, jos ferritiinissä tai kilpirauhasarvoissa on jotain.

En tiedä onko minun mahdollista laihtua imettäessä, mutta ainakin aion yrittää. En ole dieetillä vaan lisään syömistä. Tästä tykkään elämäntapamuutoksissa eniten. 😀 Kun saa syödä enemmän!


Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.