Hae
Mari Hietala

Vanhalinnan metsäpolut Liedossa

Mun piti postata jo torstaina, mutta meillä oli vieraita, hain auton huollosta ja harrastin pilatesta, joten ei sitten enää illalla riittänyt virtaa mihinkään. Eilen oli tarkoitus kirjoitella niitänäitä, mutta sitten lähdinkin aamulla kirppikselle pojan kanssa ja illalla mentiin kauppaan. Se oli siis aikalailla taputeltu sekin päivä. Mutta nyt sitten! Tänään käytiin tutkimassa Vanhalinnan metsäpolut Liedossa, koska kelit ovat täydellisen kohdallaan ja minä olen kaivannut metsään jonkun ikuisuuden. Lisäksi tällä hetkellä kaikki muu tekeminen kuin twitterin ja uutisten lukeminen on parasta.

Niin, mitkä ihmeen Vanhalinnan metsäpolut? Liedon Vanhalinnassa on tarjolla ihan Aurajoen rannassa meneviä pätkiä, linnavuorelle nousu sekä metsässä kulkeva luontopolku (täältä löytyy kartta). Minä halusin nimenomaan metsään, joten valitsimme reitiksi Historiapolun, joka on noin 2 kilometriä pitkä ja menee tosiaan metsän puolella. Oikaisimme kyllä lopussa, koska emme halunneet enää kiipeillä jäisillä poluilla. 🙂 Tahkis kantoi lasta rintarepussa, joten kaatuminen ei ollut vaihtoehto.

vanhalinnan metsäpolut

vanhalinnan metsäpolut

vanhalinnan metsäpolut

vanhalinnan metsäpolut

Sää oli tänään ihan huikea ja niin mahtava oli päästä edes käymään vähän metsän puolella. Nähtiin metsäjänis!! Käpytikat huutelivat myös ja korppikin lenteli pellon yli.

Kunto on kokenut todella kovan kolauksen ja vähän kömpelökin olo oli, kun yritin keksiä miten pääsisin yhden jäätikön yli kaatumatta. Huomaa, ettei ole jalka noussut puoleen vuoteen kovin ahkeraan, mutta onneksi suunta on aina ylöspäin kun sohvalta lähtee.

Joimme kuksakahvit vasta ihan lopuksi auton lähistöllä ja imetin lapsosen siinä samalla ennen kuin poistuimme paikalta. Yritän vältellä edelleen kahvin juomista, mutta kuksakahvista en kieltäydy. Sen verran makoisaa oli auringon lämmittäessä ja hiljaisuutta kuunnellessa. Oli ihana retki ja Historiapolku oli just sopivan pituinen vauvan kanssa. 🙂 Pitää käydä kesällä uudelleen!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.