Hae
Mari Hietala

Pyhäniemessä aamukävelyllä auringonnousun aikaan

Ollaan nyt pari yötä vietetty Kihniön Pyhäniemessä talvisissa maisemissa ja lämpötiloissa. Tänä aamuna oli rapsakka -17, kun lähdimme aamukävelylle niemenkärkeen ihailemaan auringonnousua.

laskeva kuu

auringonnousu

harju

kankarinjärvi

hiukset jäässä

auringonnousu

auringonnousu

Ehdittiin niemenkärkeen juuri ennen kuin aurinko alkoi nousta. Enpä muista milloin viimeksi olen ylipäätään nähnyt auringonnousun luonnossa, mutta ainakaan en ole koskaan aiemmin sitä ihaillut tällaisilla pakkasilla.

Pyhäniemessä oli kovin hiljaista koko retkemme ajan. Vain hiiret ja oravat olivat temmeltäneet ympäriinsä. Takaisin tullessa näimme pilkkijän ja puukiipijän.

hiirenjäljet

Eilen oli myös kylmä. Kävimme tuolloin myös ihmettelemässä auringonnousua, mutta emme kävelleet sen pidemmälle. Päivällä lähdimme käymään Kihniön keskustassa kaupassa sekä etsimässä läheisestä koskesta koskikaraa, mutta ei ollut edes jälkiä. Maisemat olivat upeita ja auringonpaiste ihana.

Tämän päivän muista suunnitelmista ei vielä ole sen tarkempaa tietoa. Aamukävelyn jälkeen olemme lämmitelleet takkatulen äärellä juoden kaakaota. Johonkin ulos tietysti haluaisin, koska nyt ollaan keskellä luontoa eikä paljon tarvitse liikkua löytääkseen kuvattavaa. Ehkä otetaan uusi kierros täällä Pyhäniemessä tai sitten startataan jäätynyt pösö (joka onneksi toimi ihan hyvin Turusta tänne Kihniöön, vaikka jännitinkin) ja lähdetään kauemmas.

Kovin pitkiä aikoja en tällä mukana olevalla varustuksella selviä näissä lämpötiloissa, sillä en omista kunnon toppahousuja ja mukana onkin vain hiihtohousut. Reisipalat jäätyvät, jos vähänkään on paikoillaan. Totesinkin kävellessä aamulla, että ei oikein löydy varustusta näille keleille, kun ei Turussa asuessa ole koskaan vielä ollut tarvetta kunnon toppavaatteille.

Noh, vaikka onkin kylmä, on silti ihanaa olla lomalla pitkästä aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.