Hae
Mari Hietala

OPETTELIN SYÖMÄÄN AAMUPALAKSI PUUROA

* postaus sisältää mainoslinkkejä
Lomat ovat yleensä ajanjaksoja, jolloin ihminen irtaantuu arkirutiineista. Kaikilla aiemmilla lomilla olen herännyt milloin sattuu, syönyt aamupalaa keskellä päivää ja muutenkin ylipäätään syönyt vähän milloin sattuu mitä sattuu. 
Tänä vuonna kesäloma oli tosiaan hieman erilainen ja syöminenkin oli yllättävän säännöllistä läpi loman. Yksi uusi rutiinikin tuli opeteltua kuukauden aikana ja se on aamupuuron syöminen!
Mikä sen mukavampaa kuin tunkea perinteisen kaurapuuron sekaan ja päälle kaikenlaista pientä vitamiinipitoista tavaraa. Nälkä pysyy poissa pari tuntia riippuen siitä kuinka paljon kaikkea pientä on puuron päälle keksinyt laittaa.
Koska rutiinit ovat arjen energiansäästöasioita, opin rakentamaan puuroni samalla kaavalla päivästä toiseen. Nämä siis löytyvät tällä hetkellä aika vakiona puurolautaseltani kaurahiutaleiden lisäksi:
❤️ Suomalaisia marjoja. Lomalla tuoreita mustikoita ja vattuja, nyt pakasteen antimien varassa mustikoita ja pari tyrniä. Viime viikolla teki mieli punaisia marjoja, joten laitoin sekaan myös punaviinimarjoja. Jos jotain epäsuomalaista haluaa syödä, granaattiomenansiemenet sopivat ihan ylihyvin puuron kanssa!
❤️ Vehnänalkioita, sillä halusin lisätä hieman E-vitamiinia ruokavaliooni. Luulen syöväni aika huonosti rasvaliukoisia vitamiineja.
❤️ Syön myös hyvää rasvaa liian vähän, joten aamupuurooni lorahtaa joka päivä yksi ruokalusikallinen rypsiöljyä.
❤️ C-vitamiinin saannista olin keskikesällä hieman huolissani ja sitä varten kävin ostamassa Foodinin Acerola-jauhetta. Sitä laitan puuroon myös vähän. Netistä sitä saa täältä.
❤️ Koristeluksi puuron päälle laitan maun mukaan kaakaonibsejä ja kookoshiutaleita (Aminopörssistä saa koko tän viikon alennusta -15 % normaalihintaisista tuotteista koodilla SUPERVIIKKO).
Pikapuuro toimii hyvin arkena ja kun puuron päälle laittaa tarpeeksi tavaraa, se on tosi hyvää ja nälkäkin pysyy poissa hetken ainakin. Suosittelen! Mun ongelma ravinnon suhteen on ollut pitkään se, etten ole syönyt marjoja, mutta puuron kanssa saan nekin ujutettua mukaan.
Hyvä puuro, parempi mieli ?

2 kommenttia

  1. Riikka kirjoitti:

    Puuro on ihan must aamuisin! Mä laitan useimmiten arkisin puuron päälle chiansiemeniä, marjoja (puolukkaa, punaherukoita ja/tai mansikoita), pähkinöitä ja mehukeittoa. Pähkinöistä ja siemenistä saa myös hyviä rasvoja, jos niitä kaipaat lisää 🙂

  2. Mari kirjoitti:

    No kyllä niitä hyviä rasvoja pitäisi vähän enemmän päivän aikana syödä, kaikilla aterioilla vähän 🙂 Pähkinöitä en uskaltanut syödä alkukesästä ollenkaan ja edelleen vähän turhan varovaisesti elän niiden kanssa. Just yks ilta söin jopa yhden cashewin, että ehkä mä pian voin vetää pähkinöitä ihan kourallisia 😀 Tää pelko siis tuli noista mun ristiallergioista, en viitsinyt kokeilla tuleeko pähkinöistä jotain vaan jätin ne ihan suosiolla pois.

    Mut joo, en kyllä osaisi enää aloittaa päivää ilman puuroa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.