Hae
Mari Hietala

Lomailemassa Etelä-Pohjanmaalla

Lähdimme viime viikon torstaina Koivuniemen Herran farmilta kohti Etelä-Pohjanmaata päämääränä Vimpeli. Vimpelissä oli tarkoitus mennä metsäretkille ja muutenkin viettää kuntoiluloma, mutta arvatkaa vaan kuinka kävi. Yhtenä päivänä jätimme pojan vanhemmilleni hoitoon ja kävimme puuskuttamassa Lakiksen kuntoportaat läpi. 😀 Tekosyymme olla menemättä metsään: miljoonat hyttyset. Niitä oli ihan järkyttävästi. Jos ovea piti auki talossa hetken, sai läiskiä hyttysiä koko loppuillan. Niinpä meidän monen päivän lomaan Etelä-Pohjanmaalla sisältyi lähinnä maakunta-ajelua piipahtaen niin Keski-Pohjanmaalla kuin Keski-Suomessakin.

Aloitimme lomailun Vimpelissä sillä, että ajelimme Kauhvalle kahville mun entiseen vakiopaikkaan Hanna-Tädin kahvilaan. Saatiin kaikki se, mitä pitikin: tonnikalamömsmömsleivät (Hanna-täti tekee sellaisia aamupalaksi aina), aivan ihanat lattekahvit (ärsyttää ylipaljon ne kahvilat, joiden latte tulee jostain automaatista) ja täydelliset banoffeet. Ai että, kyllä kelpas. Myös asiakaskunnassa oli vanhoja tuttuja, joten retki oli erittäin onnistunut. Hanna-tädiltä lähdettiin käymään Lapualla Lapuan Kankureilla ja sitten vihdoin takaisin Vimpeliin.

Lauantaina lähdettiin käymään pikaisesti Kyyjärven Paletissa, kun siellä oli jotkut kekkerit ja alennuksia eri liikkeissä. Tehtiin muutamat löydöt, juotiin kahvit ja ajeltiin takaisin Vimpeliin. Illemmalla käytiin pökköperäajelulla Hallapurolla. 😀 On niin hauskaa käydä kunnon erämaassa, kun voi tulla vastaan mitä vain eläimiä. Nyt oli vain joutsenia pesimässä turvesuolla.

lemmikki

mesimarjan kukka

kakkurinjärvi

Sunnuntaina oli se päivä, kun käytiin kävelemässä ne Lakiksen portaat. Treenin päälle ajelimme jälleen Kauhavalle, tällä kertaa kummitätini luo. Pois ajelimme pikkuteitä pitkin Alajärventielle ja ihailimme vanhoja pohjalaistaloja.

Eilen aloitimme kahvilla ja possulla Nelimarkan leipomosta ennen kuin lähdimme lapsennukutusajelulle. Kiersimme Hallapuron kautta Perhoon ja sieltä Kyyjärvelle. Ostimme jäätelöt ja ajelimme takaisin. 😀 Nämä ajelut varmaan kuulostavat hieman hassuilta, mutta Vimpelissä on vaan niin hauska ajella pikkuteitä ja katsella maisemia – niitä kun siellä riittää! On niin paljon peltoa, metsää ja suota. 🙂

perhon taipale

mansikka

lappajärvi

Tänään loma Etelä-Pohjanmaalla tuli päätökseen ja palasimme takaisin Turkuun. Täällä on tänään kuulemma ukkostanut, mutta nyt ainakin paistaa aurinko. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *