Hae
Mari Hietala

Sämpylät puurosta

Olen tällä viikolla ollut ahkera puurokokkailija, kun haluan maistattaa lapsella kaikki mahdolliset puurot läpi, jotta voin alkaa tehdä hänelle neljän viljan puuroa iltapalaksi. Eilen ja toissa päivänä keitin ohrapuuroa, tänään mannapuuroa. Toissa päivänä ohrapuuroa jäi niin paljon yli, että pakkohan se oli hyötykäyttää ja niin tein meille sämpylät puurosta.

Sämpylät puurosta ovat mahtava konsepti, kun ei tarvitse heittää ruokaa roskiin. Kaikki ainekset suurin piirtein löytyvät varmaan jokaisesta keittiöstä sen keitetyn puuron lisäksi.

PUUROSÄMPYLÄT (10 kpl)

2 dl puuroa

2,5 dl kädenlämpöistä vettä, ellei puuro ole kylmää, jolloin vesi saa olla kuumempaa

1 rkl hunajaa

puoli pussia kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl öljyä

reilu 6 dl vehnäjauhoja

Sekoita puuro ja vesi, lisää hunaja ja kuivahiiva. Anna olla hetken, lisää sitten suola, öljy ja vaivaa jauhot mukaan. Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo taikina sämpylöiksi ja peitä vielä liinalla, jotta pikkupallerot kohoavat. Laita uuniin 200 asteeseen 20-25 minuutiksi. 🙂

 

rauman kielinen keittiöpyyhe

puurosämpylät

Sämpylöitä on tullut tehtyä tosi harvakseltaan, vaikka ovatkin aivan ihania uunista tulleina ja lämpösinä. Nämä puurosämpylät ainakin olivat todella maistuvat ja niin helppo käyttää ylijäämäpuuro pois. Oli myös hauskaa käyttää ensimmäistä kertaa koskaan ohraa missään, vaikka ohra kyllä on tosi hyvää. Ohrapuuro oli erittäin maukasta ja sen myötä tietysti myös nämä sämpylät.

Seuraavaksi meillä varmaan jää yli neljän viljan puuroa, joten sitten taas sämpylöitä tekemään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.