Hae
Mari Hietala

Hellekelien paras liikuntamuoto: pyöräily

Mites sulla sujui elämä parin päivän helteiden kanssa? Mulla ei välttämättä ollut aivan niin helppoa kuin viime vuonna, mutta selvisin! Eilisen paras idea oli pyöräily, kun taas tänään aloitin päivän hoitamalla pakollisia asioita Raisiossa. Kävin hakemassa merkkihuollosta autooni niinkin jännittävän varaosan kuin imuputken tiivisteen ja sitten hurautin korjaajasedän luo, joka sen vaihtoi rikkinäisen tilalle. Ne on nuo tiivistehommat tarkkoja, niitä ei liian kireälle saisi asentaa tai käy, kuten meikäläisen autossa, repeää. Muuta vikaa autosta ei tähän hätään keksitty, vaikka lauantaina siitä kuuluikin joku vähän väärä ääni. Ei kuulunut nyt, joten paha korjata mitään.

Autohuollosta ajelin Myllyyn vessaan, välipalalle ja vähän kiertelemään kauppoja. Mun piti tehä pikainen kierros ja lopulta taisin olla kierroksellani kaksi tuntia. Tosin tuosta ajasta suurin osa meni Changeen jonottaessa ja siellä edestakaisin kävelyyn. Raskaus turvotti tissit jo heti alussa niin, etten ole voinut mitään vanhoja rintsikoitani käyttää paitsi yksiä J-kupin, jotka satuin kaapista löytämään.

Turhankin monta euroa köyhempänä tulin takaisin kotiin ja täällä olen ensin huilannut, sitten touhunnut ja taas huilannut. Huomasin eilen nimittäin olevani tänä vuonna sittenkin koivuallerginen, kun taas viime vuonna oireita ei pahemmin ollut. Nyt olen kaksi päivää ollut hieman tukkoinen ja saan kamalia nuhakohtauksia porkkanan syömisestä. Tämä on toisinto kolmen vuoden takaa, kun tarkistan norkko.fi siitepölytilanteen joka päivä ja toivon epätoivoisesti sadetta. Seuraan sadetutkaa ja kiroan, kun kaikki sateet menevät Raumalle eivätkä tule Turkuun.

PYÖRÄily toimii helteellä

Eilen tähän oloon auttoi parin tunnin pyöräretki Tuorlaan. Lähdimme sadetta uhmaten, emmekä edes lopulta kastuneet reissulla. Vain muutamia sadepisaroita osui selkään, mutta kaatosateen alle emme joutuneet.

pyöräretki

rakas

tuorla

tuorla

pyöräretki

pihlaja

tuorla

Hellekelien paras liikuntamuoto on todellakin pyöräily. Mikään muu ei olisi ollut yhtä mahtavaa. Tuuli ihanasti ja samalla sai haistella herännyttä luontoa, joka häikäisi kirkkaalla vihreällään. Joka puolella oli niin kaunista!

Pituutta meidän retkelle tuli 20 kilsaa enkä siis todellakaan olisi sitä jaksanut polkea ilman sähköavustusta. Se pelastaa raskausaikana pyöräilyhommat ihan täysin.

ILLAN SUUNNITELMAT

Tänään haluaisin vielä mennä käymään ruokakaupassa paria seuraavaa päivää varten, vaikka toisaalta allergia väsyttää liikaa ja tekisi mieli vain levätä loppupäivä. En ole vielä ottanut mitään nappulaa tähän oloon, kun kelit näyttävät viilenevän ja jossain kohtaa ehkä jopa sataa. Mulla ei näitä oireita ole kuin sillon, kun norkko.fi kartalla siitepölyn määrä on erittäin runsas. Huomenna sen ei pitäisi enää olla.


Seuraa seikkailujani instassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.