Hae
Mari Hietala

Norjassa mennään edelleen

Huomenta Norjasta! Istun puoliksi teltassa ja puoliksi ulkona huljutellen villasukkiani mielettömän lämpöisessä aamuauringossa, joka posottaa vuorten yltä suoraan telttaamme. Ympärillä kulkee ihmisiä ja vähän kauempaa voi kuulla lampaiden kilikellojen äänen.
Olemme Skibotnissa, jonne saavuimme eilen illalla hyvin myöhään. Ajoimme Henningsværista eilen koko päivän kohti pohjoista ja tänne lopulta päädyimme. Vaihtoehtona oli mennä Tromssaan, mutta päätimme lopulta kääntyä kohti Kilpisjärveä. Täytyy mennä joku toinen kerta fanittamaan Valakarin Simon jalkapalloa Tromssaan, sitten kun on jotain pelejä.

En tiedä yhtään mihin tänään menemme. Periaatteessa sillä ei ole mitään väliä, koska Suomenkin lappi on täynnä nähtävää ja vielä ei ole mikään kiire alaspäin kartalla. Ihanaa reissata näin, ettei ole tarkkaa suunnitelmaa ja aikataulua.
Yöttömiä öitä on tullut ihmeteltyä koko viikko. En ole montaakaan yötä nukkunut kunnolla ja pitkään valon takia, mutta jaksan silti hämmästellä korkealla olevaa aurinkoa kaiket päivät ja illat. Näin aamusta on ihanaa, kun tuo mollukka lämmittää jo kunnolla ja illalla on hauska seurata pehmeän valon leikkiä vuorilla.
Nyt täytyy mennä syömään, aamupuuro odottaa. Kuvia ja tunnelmia suoraan reissun päältä voi seurailla instan kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.