Hae
Mari Hietala

Vähemmän koronaa, enemmän elämää

Tänä aamuna löysin palasen lohjennutta kynsilakkaani lapsen nivusista. Onkohan sittenkään niin järkevää käyttää kynsilakkaa vauvan kanssa? Tuntuu, etten taas nukkunut aamukuuden aikoihin yhtään, mutten enää muista miten yö oikeasti meni. Muistan vain nukkuneeni tunnin aamulla, puoli seitsemästä puoli kahdeksaan. Nousimme sängystä ja söimme. Yhdeksän jälkeen pakkasin lapsen vaunuihin, kävelin lähipuistossa edestakaisin, kunnes suuntasin perhekahvilaan. On tullut aika olla sosiaalinen, nyt kun koronakin jo kävi meillä. Vähemmän koronaa, enemmän elämää, eikö niin?

Googletin perhekahviloita jo pari päivää sitten, mutta oli kamalan korkea kynnys mennä sellaiseen. Vaikka olenkin tunnettu tilan haltuun ottamisesta, ei se vaan aina lähde ajatuksen tasolla. Toiminta kyllä on edelleen veressä, testasin. 😀 Pölähdin oviaukkoon ja ilmoitin notta terve, tulin kahtomaan onko teillä maskit ja vauvoja. Oli niillä molempia, joten hain omani mukaan eteisestä.

Oli virkistävä kokemus. Nähdä ihmisiä, nähdä muitakin pienikokoisia poikavauvoja ja puhua ääneen. Muillekin kuin seinille kotona.

Onneksi on perhekahviloita ja vauvatreffejä! Ja onneksi vihdoin otin itseäni niskasta kiinni mennäkseni käymään. Enkä siis tehnyt tätä itseni takia vaan lapsen takia, sillä eilen kun juttelin zoomissa Monnan kanssa, vauva oli ihan tohkeissaan (no olin minäkin vähän! :D). Pakko löytää hänelle vauvakavereita ja jotain sosiaalista kanssakäymistä.

enemmän elämää

Nyt kun korona jo käytiin läpi, on paljon helpompi sopia tapaamisia ihmisten kanssa ja ajatella menevänsä joka paikkaan. Toki itse voin sairastaa omikronin uudelleen, koska oireeni olivat niin mitättömät ja vähäiset, mutta silti en jaksa enää rajoittaa touhujamme. Sosiaalisuus on mielelle tärkeää, joten sitä täytyy olla mieluummin enemmän kuin vähemmän. Tosin ei liikaa, ettei uuvu, mutta siis enemmän kuin viimeiseen pariin vuoteen.

Vähemmän koronaa ja enemmän elämää, sitä taidan alkaa hokea nyt. Muita, jotka aikovat pistää elämän ranttaliksi ja unohtaa koko hemmetin viruksen? Saako niin tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.