Hae
Mari Hietala

Älä lenkkeile huonoilla kengillä

Tänään on varmaan vähän muutakin ihmisillä mielessä kuin lenkkeily, mutta ajattelin silti kirjoittaa postauksen aiheesta, koska asia on ollut mielen päällä tässä kuluneen viikon aikana. Ja jokainenhan sen tietää, ettei huonoilla kengillä kannata lenkkeillä tai tehdä yhtään mitään, mutta silti tämä on nyt pakko päästä sanomaan. Ihan muistutuksena itselleni myös, että jokaisen juoksukenkävalmistajan kenkä ei välttämättä sovi, vaikka kuinka tuntuisivat tosi hyviltä.

Jotkut blogiani pisimpään lukeneet varmasti muistavat New Balance -hulluuteni. New Balancen 890 oli paras juoksukenkä koskaan ja niin voin varmasti vieläkin sanoa niistä vanhoista malleista. Ne istuivat jalkaan kuin sukka ja ikävöin niitä julmetusti!  Seuraavaksi kokeilin Hokaa, mutta reväytin takareiden ne jalassa enkä ole sen jälkeen koskenut. Koska kenkien vikahan se toki oli, eikä esimerkiksi lämmittely ollut yhtään puutteellinen. Hokien jälkeen vannoin Asicsien olevan ihan parhaat. Kuljin ne jalassani raskaana ollessa ja yhdeksän kuukautta synnytyksen jälkeenkin vielä. Tai siis ostin siinä välissä uudet, mutta sama malli.

Raskaana olessa ja sen jälkeen minulla väsyi kävellessä alaselkä tosi paljon. Luulin sen johtuneen isosta mahasta, mutta taisinkin olla väärässä! Tuli nimittäin ostettua tuossa pari viikkoa sitten ihan ohimennen Adidakset ihan vaan arkikengiksi ja niiden kanssa kävikin niin, ettei selkäni väsykään. Olin tietysti aivan ihmeissäni, mutta myös onnellinen, että tuli kokeiltua eri kenkiä ja huomattua tämä asia. Sitten kun lähden joskus oikeasti juoksemaan, kokeilen Asicsia vielä, mutta kävelemään en enää niiden kanssa lähde.

hyvät kengät

Tarinan opetus on siis taas se sama kuin aina: hyvin pienestä on kaikki kiinni. Tottakai askellus vaikuttaa selkään, hyvänen aika. Olisi se nyt pitänyt jo ihan ennestään tietää eikä syytellä omaa mahaa. 😀

EI pidä lenkkeillä huonoilla kengillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *