Hae
Mari Hietala

8 x lihaskuntotreeniä ja vähän enemmänkin

Pitkään toimistotyötä tehneenä niskahartiaseutuni saattavat oireilla silloin tällöin, useimmiten säteillen päähän tai käsiin. Kevättalvella minua vaivasi vasemman käden kyynerpään särky, joka välillä tuntui ranteessa asti. Tiesin mistä vasen käteni oli saanut osumaa, sillä suoritin töissä pari kertaa viikossa tietyn työtehtävän, jossa toistin samaa liikettä ja se nyt vaan tuntui heikomman käden kyynerpäässä.
Kävin sitten työfysioterapeutilla siinä joskus helmikuussa muistaakseni, kun meillä on ollut tapana treffata välillä. Hän tutki hieman käsiäni ja totesi minulla nyt vaan olevan vasemman käden hauis hieman huonossa kunnossa. Notta lisää lihaskuntotreeniä vaan! Teimme diilin, että mun täytyy kahdeksan kertaa tehdä lihaskuntotreeniä ennen kuin saan varata seuraavan ajan hänelle.

Aloitin heti treenit. Kaksi ensimmäistä kertaa tein jumppapallon kanssa kotona koko vartalon treenin. Oli kamalan raskasta ja tasapaino oli ihan hakusassa. Kolmas treeni oli kymmenen minuutin core & reisi -treeni Yogaiasta, joka muuten oli tosi hyvä. Kymmenessä minuutissa saa yllättävän paljon aikaiseksi. Neljäs treeni oli käsitreeni Yogaiasta jälleen. Viidennellä kerralla teimme ulkona miehen kanssa sekä käsitreenin että coren & reidet ja kuudennella kerralla core & reidet taas.
Vitsit kuinka hyvältä pieni lihaskuntotreenikin tuntuu! Vaikkei tee kuin sen kymmenen minuuttia, saa lihaksiin kivan poltteen. Varsinkin vatsalihasten treenaaminen on aina kivaa, vaikka joskus tuleekin niin kipeäksi, ettei seuraavina päivinä oikein pysty nauramaan eikä yskimään.

Vasemman käden kihelmöinnit loppuivat kuin seinään alotettuani lihaskuntotreenin. Liike on lääke eikä siitä vain pääse mihinkään, että lihakset kaipaavat ärsytystä toimiakseen kunnolla. Jos niskahartiaseutu jumittaa, lapojen väliin tarvitaan verenkiertoa.
Kesään mennessä olin saanut suoritettua ne kahdeksan vaadittua kertaa lihaskuntotreeniä, mutta se aika työfyssarille on edelleen varaamatta. Kahdeksannen kerran jälkeen on tullut tehtyä lihaskuntoa niin kotona kuin ulkonakin, nykyään joka viikko jotain. Toissa sunnuntaina teimme 45 minuutin kahvakuula- ja kehonpainotreenin ja se oli niin ihanan tehokasta, että eilen taas heilui kahvakuulat meidän olohuoneessa.

Sitä oikeasti kaipaa jotenkin, sellaista kovaa tekemistä ja ryhtiä lihaksiin. Varsinkin toimistotyöläisenä on parempi rakentaa lihaksia nyt kuin ihmetellä 50-vuotiaana miksei tullut koskaan tehtyä mitään. Teetkö sä lihaskuntotreeniä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.