Hae
Mari Hietala

Mukava aamulenkki: Konttaisen kuhaus

Torstaina täällä Kuusamossa oli voimassa ukkosvaroitus puolilta päivin alkaen, joten emme suunnitelleet päivälle mitään suurta patikointia. Minulla ainakin on sellainen mielikuva itäisen Suomen ukkosista, että niiden kanssa ei ole pelleilemistä. Niinpä päivän patikointi oli heti aamusta Konttaisen kuhaus. Kahden kilometrin reitti, joka kipuaa Konttaisen (407 m) päälle ja sieltä alas. Joissakin entisaikojen kuvissa reitillä näkyi portaita, mutta reittiä on uusittu ja nyt yhtään rappusta ei tullut vastaan.

Konttaisella pitäisi näkyä myös kuukkeleita, mutta niitäkään emme tavanneet. Viime lokakuussa käydessä hömötiaiset ja kuukkelit olivat kovin nälkäisiä, mutta nyt tosiaan eivät ilmeisesti kaipaa ihmisten avustusta ruokinnassa. Ihan hyvä tietysti niin, sillä ei lintuja olekaan tarkoitus ruokkia kuin talvella.

Maisemat Konttaisella olivat upeat ja kiipeämisen arvoiset. Eikä tuo kiipeäminen siis ollut edes mikään kovin paha, vain kilometrin verran ehkä. Puolen kilsan kohdalla sai jo vähän jäädä ihastelemaan ja siinä samalla tuli huilattua.

Jos on huono kunto ja ylämäki tuntuu ihan mahdottomalta, kannattaa vain pitää oikeasti niin paljon ja pitkään taukoja kuin tarvitsee. Kun lopulta pääsee ylös asti, on fiilis ihan mahtava, kun pystyi siihen. Kuntokin paranee vain tekemällä, vaikka se välillä ehkä tihkaseekin. Tärkeintä on, ettei luovuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.