Hae
Mari Hietala

Kevättä kohti: uusia viherkasveja, mullanvaihtotouhuja odotellessa

Heiiii, voi vitsit! Piti kirjoittaa tämä postaus jo aamupäivällä, mutta muistin koko asian lenkin ja syömisen jälkeen vasta, kun oli jo kahvinjuontihommat meneillään ennen asioille lähtemistä. Enhän minä millään enää sitten ehtinyt.
Pitkästä aikaa vietettiin lauantaiaamu niin kuin meille on normaalia, heittämällä 5 kilometrin lenkki lähimaastossa. Kiivettiin Luolavuorelle ihailemaan auringonnousua, käytiin metsässä ja käveltiin Flöriin katsomaan onko mitään uusia viherkasveja tullut myyntiin. Oli oikein hyvä idea aamulenkki, vaikka vähän mietittiin mentäisiinkö vasta myöhemmin tuulen tyynnyttyä. Onneksi ei, sillä kaupassa käyntiin meni hieman enemmän aikaa, kun piti keksi- ja irtokarkkihyllyllä syynätä kaikki erikseen palmuöljyn takia. Päätin alkaa palmuöljydieetille nääs. Ja sitä muuten tungetaan ihan joka paikkaan.

Ollaan tällä viikolla hamstrailtu vähän uusia viherkasveja. Alkaa kevät ja kasvukausi olla jo mielessä, enkä millään malttaisi odottaa mullanvaihtoa. Ihanaa käydä läpi millaiset juuret milläkin meidän kukista on ja miettiä uusia ruukkuja heille. ? 
Meidän pesuhuone on karanteenitila uusille kasveille ja siellä lymyää tällä hetkellä 3 eri kaktusta, 2 minikokoista mattia, 1 kiukutteleva kilpipiilea (lausutaan kilipipiilea), 1 moonshine anopinkieli ja 1 lohikäärmeennahkalehtinen alokaasia. Joo. Lohikäärmeennahkalehtinen. Sen oikea nimi on Alocasia Dragon Scale.

Karanteenissa uudet kasvit ovat aina kuukauden. Siinä ajassa ehtii nähdä onko heissä jotain vääränlaista elämää ja jos olisi, ei tartuta ihan kaikkia muita samassa puutarhataloudessa eläviä. Nyt siis nämä joutuvat hengailemaan meidän pesuhuoneessa vielä 3 viikkoa vähintään ennen kuin pääsevät valoon.

Iltapäiväkahvien juomisen jälkeen tänään ollaan siivoiltu pari tuntia, kun kutsuttiin Maarit kylään katsomaan Putousta. Oli siis hyvä syy pistää paikat kuntoon. Vihdoinkin saatiin keittiöön matto paikoilleen ja vietiin jouluromppeet varastoon. Nyt on tosi kivaa, kun on jopa vähän siistiä ja seuraavaksi aletaan tehdä pizzaa. ?


Ihanaa lauantai-iltaa sulle! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.