Hae
Mari Hietala

Piristystä sisustukseen viherkasveilla

Viime syksynä googlettelin ilmaa parantavia viherkasveja, joita sitten muutamia hamstrasimmekin meille nurkkiin pyörimään. Yksi jäi kuitenkin ostamatta: nukkumatti. Se muistui mieleen taas, joten kulutimme viime viikon sunnuntain eri kukkakauppoja kierrellen ja mattia etsien. Vain maijoja tuli vastaan, kunnes teimme täsmäiskun Bauhausiin. Ihan uskomaton valikoima! Matti löytyi ja pari erilaista maijaa myös.

Vasta myöhemmin saimme tietää mateilla ja maijoilla olevan tapana nostaa lehdet öisin pystyyn sykkyrälle. Ne ovat ihan ylihassuja! Menevät nukkumaan illalla jo aikaisin ja heräävät myös aina ennen minua aamuisin.
Muita meillä asuvia kasveja ovat juoru, peikonlehti, kultapalmu, palmuvehka, muratti ja kultaköynnös. Ne tuovat viihtyvyyttä kotiin ja muutenkin piristävät tosi paljon. Auringossa kylpevää peikonlehteä on mukava katsella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.