Hae
Mari Hietala

Ulkoilua Tuorlan maisemissa

Me palattiin viikonloppuna luontoon ihan kunnolla, kun myös sunnuntaina suunnattiin ulos pienelle retkelle. Tällä kertaa vietimme aamupäivän Tuorlan maisemissa, jossa luontopolun lisäksi voi käpsytellä pikkuruisia teitä pitkin. Haaveilin merenrannasta, joka löytyi kävelemällä Tuorlan peltotietä päätyyn asti. Monet rohkeat olivat päiväkävelyllä jäällä, hyh. Itse en menisi jäälle, jonka päällä on paikoin jo melkein vettä. Lapsena oli pakko, sillä koulussa sellaisella jäällä hiihdettiin.

Tuorla on jotenkin tosi helppo päiväretkikohde, jos tekee mieli nähdä meri, mutta vähemmällä ruuhkalla kuin Ruissalossa. Bonuksena pääsee ihastelemaan vanhoja rakennuksia sekä luontopolulle, jos kelit suovat. Viimeksi me käytiin Tuorlassa viime vuoden toukokuussa, kun olin raskaana.

tuorlan maisemissa

tuorlan maisemissa

tuorlan maisemissa

tuorlan maisemissa

tuorlan maisemissa

Tunnin verran nautimme ihanasta auringonpaisteesta ennen kuin joimme kahvit, kävimme pikaisesti majatalon puolella ruokkimassa lapsen ja lähdimme kotiin. Saavuimme Tuorlaan 11 kieppeillä, jolloin parkkipaikka oli lähes tyhjä ja kun lähdimme, ihmisiä tuli koko ajan lisää. Varsinaissuomalaiset lähtevät liikenteeseen tosi myöhään aina, joten jos haluaa parkkipaikan, kannattaa itse olla liikkeellä ennen puolta päivää.

Kun lumet sulavat ja on hetken ollut kuivaa, voisi Tuorlaan suunnata uudelleen ja kiertää luontopolun, joka kiemurtelee upeassa lehtometsässä. Olemme siellä kerran käyneet aiemmin. Luontopolku on hyvin vauvaystävällinen, sillä se ei ole kuin kilometrin pitkä eikä vaikeaa maastoa ollenkaan. Nähtäväksi jää joko vauva kävelee sitten jo itse, sillä kuivia kelejä taitaa joutua hetken vielä odottelemaan…

Toivottavasti sinäkin pääsit viikonloppuna nauttimaan näistä keleistä! 🙂


Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.