Hae
Mari Hietala

Säästöprojekti: voisiko sijoittaminen sittenkin olla mun juttu?

Viimeinen lause eilen illalla ennen nukahtamista taisi omasta suustani kuulua näin: ”säästäminen on kyllä niin hidasta”. Olin juuri miettinyt osakesijoittamista, mikä kyllä näin päivänvalossa tuntuu jokseenkin rohkealta. Uskon kyllä, että pörssin seuraaminen voisi olla koukuttava peli ja sitä kautta taas osakesijoittaminen ihan hauskaa, mutta ehkä annan ajatuksen vielä olla. Ehkä.
Mitä nyt olen naishenkilöiden sijoitusjuttuja instasta lukenut ja joitakin podcast-jaksoja kuunnellut, kaikki he kannustavat aloittamaan sijoittamisen ihan pienillä summilla. Niinpä minäkin menin tuossa ja avasin itselleni muutamat säästörahastot, joihin laitoin menemään rahaa kuukausittain minimisumman, kymmenen euroa per rahasto.
Kuulostaa vähän hupsun emännän touhuilta, mutta halusin aloittaa. Aloittaminen on tärkeintä ihan kaikessa, mitä elämässään haluaa tehdä. Niinpä tosiaan tililtäni lipsahtaa yhteensä 40 euroa joka kuukausi rahaa säästöön.
Tein tietysti laskelman paljonko minulla on säästössä vuoden päästä: yli 400 euroa. Tuon 400 euroa saavutan huhtikuussa. Se ei tunnu kovin paljolta, eikä sitä välttämättä olekaan, mutta jotain kuitenkin.
Rahalaskelmien tekeminen on tosi hauskaa. Jos nostan säästösummaa, näen heti paljonko se vaikuttaa kuukausittain ja kuinka paljon enemmän rahaa jää säästöön vuodessa. Silti säästämisen hitaus on tuskainen ajatus. Jos säästän kuukaudessa 40 euroa 30 vuoden ajan jollain matalalla korolla, saan säästöön reilun 23000 euroa. Olen 30 vuoden päästä 66-vuotias, herran jestas.
Tarvii siis seuraavaksi ihan selkeästi alkaa nuuskia tilien korkoja. Tarvii myös lopettaa kaiken uuden ostaminen, sillä tässä on nyt hieman liikaa kaikkea, mikä häiritsee tätä muutenkin tarpeeksi hidasta harrastustani.
Autotilillä on nyt rahaa 676 euroa, sillä nyysin sieltä joitakin satkuja juuri tänään. Vein nimittäin mun pyörän huoltoon ja saan sen sieltä takaisin tonnin köyhempänä. Lisäksi ostoslistalla on uudet kesärenkaat autoon ja on tässä tuo kesälomakin tuloillaan, mikä ei tietenkään ilmainen ole huvituksiltaan.
Kiinnostaako sua sijoittaminen tuon taivaallista?

2 kommenttia

 1. Merja kirjoitti:

  Hei Mari,

  Olet kirjoittanut mielenkiintoisia juttuja säästämisestä ja sijoittamisesta.

  Onko sinulla kokemusta kryptovaluuttaan sijoittamisesta? Olen silloin tällöin seurannut kryptovaluuttojen kursseja ja nyt näyttäisi siltä että Ethereumin kurssi on nousussa (Katso: http://ethkurssi.fi)

  Millaisia ajatuksia ja kokemuksia sinulla on kryptovaluutasta?

  • Mari H kirjoitti:

   Heippa, oon sen verran vanhanaikanen, etten ole kryptoista pahemmin innostunut. Vaikka ei kai niissä mitään erikoista, kyllähän niihinkin sijoittaa voi, jos siltä tuntuu. Itse jätän sen touhun muille ja pysyttelen perinteisemmässä valuutassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.