Hae
Mari Hietala

Vauvanvaatehankinnat tähän asti

*Sisältää mainoslinkkejä

Rakenneultran jälkeen on kovin ollut mielessä vauvanvaatehankinnat. Tahkis on minua enemmän perillä siitä montako bodya vauva tarvitsee, kun hän on ahkerammin lueskellut blogeja aiheesta. Minäkin sitten eilen vihdoin aktivoiduin ja kaivelin tietoa ennen kuin lähdimme sadepäivän kirppiskierrokselle. Teimme excelin montako vaatetta jo omistamme missäkin koossa ja otimme mukaan tietysti äitiyspakkauksessa tulevat vaatteet myös, vaikkemme vielä tuota kyseistä pakkausta olekaan saaneet.

Joidenkin lähteiden mukaan 56-kokoisia bodyja ja housuja tarvitsisi 5-8 kappaletta. Joissakin blogeissa lukee 5, joissakin 8. Joidenkin vauvat mahtuvat pieniin kokoihin sen kaksi viikkoa ja joidenkin kauemmin. Tästä päästään siihen, että etukäteen varautuminen on aivan täysin arpapeliä. Sitä paitsi, tämän raskauden alkaessa en todellakaan tiennyt vauvanvaatehommista yhtään mitään ja tällaiset kokoluvutkin olivat tietenkin ihan hepreaa.

Ihanaa olisi ostaa kotimaista designia, kuten PaaPii, Metsola ja Kaiko, mutta tässä kohtaa kyllä tulee hinnat vastaan. Sen takia vauvanvaatehankinnat on nähdäkseni fiksuinta tehdä kirppikseltä, koska maailmassa kyllä riittää tavaraa ja vaatetta. Me ollaankin osa nyt löydetty kirppiksiltä, osa Lindexin alerekistä ja yhden bodyn olen ostanut netistä täyteen hintaan.

koko 56

Koko 56: kahdet housut, yksi body ja yksi pyjama (tämä löytyi kirppikseltä)

koko 62

Koko 62: 3 bodya (2 kirppikseltä), kahdet housut ja yksi pyjama

siilibody

vauvanvaatehankinnat

Yksi body ja yhdet housut (kirppikseltä) koossa 74. Kaksi potkupukua (kirppikseltä, Nuttu-Liinan viimeiset kappaleet, toinen 62 ja toinen 74) ja kahdet housut (62 ja 68)

vauvanvaatehankinnat

Emäntä ite koossa 24+5

isot hankinnat ovat vielä kokonaan tekemättä

Vielä pitäisi joitakin vaatteita hankkia ennen kuin täytyy siirtyä isompiin juttuihin, kuten sänky, rattaat ja ihan kaikki muut härpättimet, joita varmaankin tulen tarvitsemaan päivittäin sitten joskus. Vaippoja, joku pumppu ja mitä lie. En vain vielä haluaisi ajatella mitään tuollaisia suurempia asioita, kun kauhean vaikea sisäistää, että nuokin ovat pian ajankohtaisia asioita. Tähän asti raskaana ollessa kaikki rattaat sun muut ovat tuntuneet niin kaukaisilta jutuilta ja nyt yhtäkkiä tätä raskautta onkin jäljellä enää reilu kolme kuukautta. Eihän se ole mitään!

Paljon helpompaa vain tilailla *raskausarpiöljyä netistä ja keskittyä rasvailemaan napaansa kuin miettiä isoja hankintoja. Tilasin kyllä *välilihaöljyäkin, vaikken edes tiedä ”saanko” synnyttää normaalisti vai jouduinko johonkin leikkaukseen.

PS. Ostin tänään *ylihienot leppäkerttusukat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.