Hae
Mari Hietala

Tavoitteita ja unelmia vuodelle 2019

Milloinhan sitä taas oppii kirjoittamaan uuden vuoden päivämääriä erinäisiin paikkoihin raapustaessaan? Ihan kuin tässä muutenkaan pysyisi mukana vuosissa, kun juuri selitin Jonille olleeni töissä Alajärven postinjakelussa kesällä 2015, vaikka tarkoitin tietysti 2005.
Joulun jälkeen on ollut mukava miettiä tavoitteita tälle vuodelle. Ne tulevat tällä kertaa olemaan vähän erilaisia kuin aiemmin. En mieti laihtumista eikä minulla ole tarvetta pitää tipattomia tai mitään muitakaan ton-päätteisiä juttuja, mutta näihin ajattelin panostaa tänä vuonna:
Tasapaino. Mulla on läpi elämän ollut ihan järjettömän huono tasapaino. Kaatumisen jälkeen googletin aiheeseen liittyen ja selvisi, ettei se tästä ainakaan itsekseen parane. Vanhetessa tasapaino vain heikkenee ja siksi olisikin tärkeää jo tenavana harrastaa lajeja, joissa tasapaino kehittyy. Lajeja, jotka kehittävät tasapainoa, ovat mm. maastossa lenkkeileminen, hiihtäminen, tanssi ja pallopelit. Lisäksi on olemassa tasapainoa parantavia jumppaliikkeitä, joten aion alkaa tehdä sellaisia. Intternetistä löytyy aika paljon erilaisia treenejä tasapainoon liittyen.
Vatsalihakset. Tasapainoon, omaan ryhtiin ja kaikkeen elämiseen liittyen alan treenata myös vatsalihaksia. Toimistossa istuminen ei niille tee hyvää ja toisaalta vatsalihakset ovat aika kivat urheillessa.

Niskahartiaseudun terveys. Aivotärähdyksen jäljiltä lääkäri totesi mun trapeziusten olevan julmetun jumissa ja määräsi mulle lihasrelaksantteja. Söin vajaan puolikkaan ja sain sillä koko selän auki seuraavaksi pariksi päiväksi. Se oli ihanaa. En tiennyt miltä tuntuu, kun niskat ja koko selkä on ihan auki. Haluan kokea saman uudestaan, mutta mielellään jotenkin muuten kuin lääkkeiden avulla. Täytyy kiinnittää huomiota työasentoihin ja treenata lihaksia.
Raha ja kuluttaminen. Tänä vuonna täytyy säästää. Täytyy vetää turha kuluttaminen ihan minimiin ja saada säästöön satasia, mielellään tuhansia. On mielessä muutamia asioita, joihin rahaa saa kulumaan ja olisi kiva toteuttaa niitä jo tänä vuonna, joten nyt alkaa kitsastelu!
Matkustaminen. Olen tuijotellut niin paljon instagramissa ihania maisemakuvia, että pakko päästä itsekin jonnekin päin maailmaa kameran kanssa. Tänä vuonna voisi ensimmäisenä suunnata Lappiin tai jopa Norjaan. Haluaisin jutella poroille ja nähdä luontoa.
Juokseminen. Viime syksynä meni kävellen 10 kilometriä ja silloin jo heitin poikaystävälle vitsillä, että vuoden päästä sitten juosten. Ehkäpä siis täytyy ottaa tavoitteeksi tälle vuodelle pystyä hölkkäämään 10 kilometriä.
Aika liikuntapainoitteisia nämä mun tavoitteet ja unelmat tälle vuodelle, mutta sehän on vaan hyvä tällaiselle laiskuuden rakastajalle. Täytyy toivoa, ettei tule mitään vammoja tai muita, mikä estäisi liikkumasta, sillä pää sekoaisi ilman ulkoilua ja hyvää peruskuntoa.

Mitä tavoitteita teillä on tälle vuodelle?

4 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Voin lämmöllä suositella Pohjois-Norjaa. Vajaa tunti Suomen rajalta ja maisemat ovat jo jotain ihan uskomatonta!

 2. Mari kirjoitti:

  Juu se meillä on ollut mielessä 🙂 Oon joskus käynyt Skibotnissa, mutta sen edemmäs en mennyt.

 3. Susanna kirjoitti:

  Hienoja tavoitteita! Norjaa suosittelen minäkin suurella lämmöllä. 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Kiitti 🙂 Norjassa on kyllä niin kaunista, että pakko päästä käymään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.