Hae
Mari Hietala

Rahapäiväkirja viikko 2

Kuten lauantain postauksessa mainitsin, ovat ajatukseni viikon ajan pyörineet aika vahvasti rahan ympärillä. On mukava tehdä laskelmia siitä kuinka paljon jäisi rahaa säästöön, jos joka kuukausi laittaisin rahaa tietyn summan sivuun ja leikitellä ajatuksella, että oikeasti olisi useampia tuhansia jemmassa. Villasukan varressa.
Olen aina ollut turhan hyvä tuhlaamaan. Miten sitä joka kuukausi keksiikin kaikkea, mitä muka tarvitsee? Aina tulee joku asia, joka on pakko saada. Välillä on tietysti myös ihan mukavia juttuja, joita täytyy hankkia, kuten iltapuku tämän viikon Urheilugaalaa varten eikä uudesta laukustakaan olisi haittaa ollut, mutta sitä en ehtinyt etsimään mistään.
Ajattelin alkaa vihdoin taas syytää rahaa johonkin rahastoihin, mutta sitä ennen aloin jo oman elämäni pankkiiriksi. On olemassa eräs sivusto (mainoslinkki), josta voi lainata rahaa kuin myös olla sijoittaja. Voin sijoittaa rahaa, jota muut ihmiset lainaavat. Suuria korkotuottoja odotellessa vuoden toisen viikon rahapäiväkirja:
Maanantai
Töissä kahvi ja pulla 3,20 e
Apteekki 20,86 e
Supermarket 8,86 e
Tiistai
Lounas 7 e
Töissä kahvi 1,20 e
Kampaaja 55 e
Keskiviikko
Lounas 7 e
Supermarket 3,65 e
Torstai
Lounas 5 e
Töissä kahvi 1,20 e
2 x paketin lähettäminen 15,80 e
Perjantai 
Lounas 7 e
Töissä kahvi 1,20 e
Kakku ja kahvi 7,50 e
Prisma 26,16 e
Lauantai
Munkkikahvit 5,50 e
Sunnuntai
Mustikkapiirakka ja kahvi 7,40 e
Stockmann 23,08 e
Sokos 3,95 e

Ruokakauppaan meni yhteensä 38,67 euroa, kun taas töissä syömiseen ja kahvitteluun 32,80 euroa. Ulkona kahvitteluun kulutin 20,40 euroa, hyihyi! Muuhun ns. ylimääräiseen meni 118,69 euroa. Yhteensä tuhlasin 210,56 e.

Viikko olisi muuten ollut ihan maltillinen, mutta tuo kampaajalla käyminen teki oman lovensa budjettiin. Säästämistä ajatellen pitäisi nyt taas aktivoitua omien eväiden kanssa töissä, kun olen lipsunut enemmän ruokalan puolelle. Muutenkin olisi parempi syödä kevyemmin, jotta pääsen painonpudotustavoitteen kanssa myös eteenpäin.
Mietitkö sä usein miten vielä voisit säästää vähän enemmän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.