Hae
Mari Hietala

Työmatkapyöräily houkuttelee taas

Viime viikkoina työmatkapyöräily on taas kovasti pyörinyt mielessäni. Minähän viime kesänä hankin sähköt pyörääni ja aloin kesäloman jälkeen pyöräillä työmatkat. Olin aivan koukussa siihen touhuun, kunnes alkoi tulla pakkaskelit enkä huonojen kokemusten takia (mursin kerran käteni) halunnut enää ajaa kuin autolla, jos sattuukin olemaan mustaa jäätä. Nyt sitten kelit alkavat olla jo aika lämpimät ja suurin osa pyöräteistäkin on jo putsattu, joten hinku pyöräilemään on tosi suuri.

Olen lukenut internetistä, että pyöräily on ihan sallittu urheilumuoto raskaana ollessa, joten tekisi sitäkin suuremmalla syyllä kokeilla työmatkapyöräilyä nyt kun maha ei vielä ole mikään jäätävän iso. Eilen käytiinkin testailemassa voinko ylipäätään ajaa pyörällä ja ihan hyvin se sujui. Mitä nyt vähän reisipalat osuvat mahaan, mutta en tiedä haittaako se. Ei ainakaan tullut mitenkään huono olo.

kiertotie

pyöräily

Oli muutenkin hyvä käydä ajamassa oma työmatka läpi, koska yhden työmaan takia kiertoteitä riittää ja ne ovat myös muuttuneet syksystä tosi paljon. Ihmeteltävää riitti, mutta nyt ainakin osaan töihin pyörällä, jos joku aamu päätän hurauttaa Helkama vinkuen sinne. Tällä viikolla en viitsi, kun täytyy antaa kropan vähän palautua tuosta eilisestä 17 kilometrin rykäisystä. Satuin nimittäin taas toheloimaan joidenkin kiinnikkeiden kanssa eilen töissä, kun yskäsin vähän väärässä asennossa ja jouduin hetken ulisemaan tuolillani makuuasennossa. Pyöräily ei onneksi asiaa pahentanut, mutta tosiaan täytyy nyt nämä pari päivää ottaa rauhallisemmin taas.

työmatkan varrelta

Kellojen siirron ansiosta nyt päästään myös nauttimaan ihanista illoista, kun on valoisaa koko ajan pidempään. Rakastan iltakävelyitä ja niin myös pyöräily pehmeässä iltavalossa on aivan ihanaa. Siitä saatiinkin nauttia juuri eilen, kun tulimme kotiin vasta seitsemän aikoihin illalla.

Täytyy toivoa, että pystyisin pyöräilemään seuraavina parina kuukautena, koska sen verran piristävää työmatkapyöräily on. Siinä herää mukavasti aamuisin ja illalla on olo kuin olisi urheillut vähän.


Seuraa seikkailujani instassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.