Hae
Mari Hietala

Liukkauden välttelyä ja pingotusalusta islantilaisneuleelle

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänä viikonloppuna ei ole ollut ohjelmassa aivan yhtä paljon ulkoilua kuin viikko sitten. Eilen oli voimassa varoitus liukkaasta jalankulkusäästä, joten me päätimme lähteä kauppaan käydän siinä samalla Myllyssä. Liukkauden takia emme voineet lähteä juoksemaan heti aamusta. Myllystä oli tarkoitus ostaa *Islantilaisia neuleita -kirja, mutta joku oli ehtinyt minua ennen ostamaan viimeisen kappaleen. Ihan tyhjin käsin en kauppakeskuksesta kuitenkaan poistunut, sillä löysin XXL:stä vauvojen palapelimaton pingotusalustaksi tekeillä olevalle Hnetur-paidalle. KnitPron pingotusalusta olisi maksanut lankakaupoissa 35 eurosta ylöspäin ja tietysti vaatinut myös Turun keskustassa käynnin, joten paljon helpommalla pääsi, kun haki 30 euron palapelimaton nurkan takaa.

sunnuntaiaamu

PINGOTUSALUSTALLE KÄYTTÖÄ

Hnetur-paidan ohjetta on tullut jo helmaan asti, mutta minä tosiaan vasta eilen pääsin pingottamaan tuotokseni. Olin tehnyt aivan liian tiukkaa kirjoneuletta ja sain kärsiä siitä. Kastelin ensin koko neuleen ja sitten siirryin ähertämään lattialle nuppineulojen kera pingotusalustan äärelle. Ei siitä mitään tullut. Vasta kun mies ehti avuksi, alkoi neule muistuttaa ympyrää ja saimme sen pingotettua. Nyt se kuivaa tuolla ja seuraavana vuorossa on kuivumisen jälkeen hihojen erottelu. En ole sitäkään koskaan vielä tehnyt, joten ihan hauska tehdä jotain uutta.

Sillä välin, kun odottelen paidan kuivumista, jatkan työkaverin pipon neulomista. Se on ollut kesken jo laittoman kauan, mutta eiköhän se viimeistään ensi kuussa valmistu. Muutenhan pipon tekeminen ei olisi niin hidasta, mutta tässä tehdään nurjia kiertäen takaa ja sitä en vain osaa tehdä kovin nopeasti.

pingotusalusta

Pingotusalusta pääsi käyttöön!

on tässä juostukin

Neulomishommien lisäksi käytiin me eilen myös sitten vielä ulkona, vaikka olikin liukasta. Lähdimme katsomaan olisiko Turusta Kaarinaan päin kulkeva pyöräbaana auki ja olihan se. Pääsimme tekemään ylämäkitreenin, jossa juostiin 30 sekuntia ja palauteltiin alastullessa. 10 kertaa juoksin. Sää oli ihana! Ihan kuin kevät!

Tänään ohjelmassa olisi 40 minuuttia juoksukävelyä, vaikka edelleen liukkaus epäilyttää. Haluan kuitenkin luottaa tuohon pyöräbaanaan, kun se oli eilen sula, joten ehkä se on tänäänkin. Pakko nimittäin päästä lenkille, olen ihan koukussa nyt näihin juoksutouhuihin. Siitä tulee niin hyvä olo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.