Hae
Mari Hietala

Jälkitarkastus

Vauva herää kolmen jälkeen yöllä pyytämään ruokaa. Tarjoan rinnan malttamattomalle pikkumiehelle ja mietin samalla maidon pumppaamista. Tiedän vauvan syövän vain yhden rinnan yöllä, joten toisen pumppaaminen on lähes pakollista ellei halua tukalaa oloa itselleen. Vartin päästä vauva onkin taas täysin unessa ja minä hipsin keittiöön hakemaan pumppua. Kello on neljä kun menen takaisin sänkyyn. Ei väsytä ja kuuntelen kerta toisensa jälkeen miehen herätyskellon huutoa. Mietin näreissäni maanantaista neuvolakäyntiä ja aamun jälkitarkastusta. Tunnen stressin, joka aiheuttaa samanlaisen unettomuuden kuin raskaana ollessa. Viiden jälkeen saan vihdoin unesta kiinni. Vauva herää hamuamaan ruokaa kuudelta.

Yhdeksältä täytyi nousta sängystä vaikka kuinka väsytti valvomisen takia. Tiesin meneväni lääkärin vastaanotolle suu mutrussa, sillä neuvola ei jotenkin tällä hetkellä tunnu hyvältä ajatukselta.

Oli hämmentävää mennä lääkäriin puhumaan itsestäni. Silti puhuin enemmän vauvasta. Aloitin siitä miksi olen stressaantunut juuri nyt ja se helpotti tietysti heti, kun sai avautua. Tällä kertaa pöydän toisella puolella ei ollut lastenlääkäri, joihin olen enemmän viime aikoina tottunut, joten hän ei osannut minua auttaa muuta kuin itseäni koskevissa asioissa. Se ei haitannut, tuntui kivalta kun joku oli kiinnostunut minusta itsestäni pitkästä aikaa.

Tuntui myös kivalta kuulla, että lantionpohja on ok, ei ole mitään laskeumaa ja erkaumakin on ihan ok. Olin hämmentynyt kaikesta tästä ja jouduin tivata lääkäriltä saanko tosiaan siis tehdä ihan mitä vain. Kuulemma saan, mutta toki täytyy varovaisesti aloittaa. Siistiä!! Jos jotain on ikävä, niin vatsalihastreeniä! Enää tarvitsee löytää päiviin omaa jumppa-aikaa, mutta eiköhän se tule järjestymään. Kerronpa vielä miksi olin niin näreissäni ja stressaantunut.

jälkitarkastus

Neuvolassa venkslataan. Joka toinen kerta sanotaan, ettei tarvitse lisämaitoa ja joka toinen kerta, että kyllä nyt pitää lisämaitoa. Voisin tehdä oman postauksen aiheesta, mutta annetaan sen nyt hautua. Joka tapauksessa: saimme siis taas määräyksen antaa lisämaitoa eikä esimerkiksi vain tehostaa imetystä. Enivei, tästä lisää joskus sitten.

Jälkitarkastus toi onneksi hyvän mielen!


Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *