Hae
Mari Hietala

Neuloosi etenee

Ah, maistuipa lämmin kaakao hyvältä, kun palasi viileästä kevätillasta sisälle monen tunnin ulkoilun jälkeen. Kävimme tänään tutustumassa Säkylän Harjureittiin ja viihdyimme ulkona niin pitkään, että aurinko ehti laskea ja peurat valtasivat pellot.
Ennen Säkylään lähtemistä minulla oli kana kynittävänä yhden lankavyyhdin kanssa. Koukutuin sen kerimiseen niin, etten millään olisi malttanut vaihtaa ulkoiluvaatteita päälle ja pakata reppua. Kävimme aamupäivällä ostamassa eräästä turkulaisesta lankakaupasta langat seuraavaa neuleprojektia varten ja nyt siis täytyy keriä pari lankavyyhtiä käyttövalmiiksi.
Neuloosini on siis syventynyt pahasti. Kulutin eilen tunnin, kun selasin netistä lankoja ja pohdin sopivaa mohairia tai alpakkaa merinosilkin kaveriksi. En oikein ole varma, mitä mieltä olen mohairlangan käyttämisestä? Onko sinulla siitä mielipidettä? Eikö mohair ole eettisesti arveluttava materiaali? Jos on, olen huono ihminen näiden neulontaprojektieni myötä.

Mun ensimmäinen villapaita on nyt siinä tilassa, ettei se etene. Toisessa kuvassa on mun kaikki lanka, joka mulla on jäljellä sitä varten. Olen siis jumissa, kunnes saan lisää mustaa mohairia, jota tilasin jo pääsiäisenä, mutta se ei ole vielä saapunut edes Suomeen. Toinen hiha on nyt valmis, mutta neuleen viimeistely kaipaa lisää lankaa.

Ostin tänään siis suomalaisen Louhittaren Luolan Ilmatar-lankaa sävyssä Haikeus ja myyjän suosituksesta Isagerin mohairlankaa siihen lisäksi, kun mietin mikähän mahtaisi sopia. En ole kuitenkaan vielä varma teenkö seuraavan paidan näillä kahdella langalla vai käytänkö Ilmatarta yksinään. Testailen, kunhan saan vyyhdin kerittyä ja oikean kokoiset puikot.
Mustaa mohairlankaa odotellessa ajattelin tehdä Tahkiksen kanssa yhdessä hänelle kaulahuivin, koska sitä varten mulla on puikot ja sopivat langat jo jemmassa. Neulomisen suhteen on kovasti sellainen olo, että olisi aika ihanaa, kun voisi neuloa jotain viittä eri juttua samaan aikaan. ? Lisäksi haluaisin selata kaikki mahdolliset neuleohjeet läpi sekä miettiä minkä väriset villasukat tekisin syksyllä. Huh?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.