Hae
Mari Hietala

3 eri tapaa muokata kuva instagramiin

Tiedättekö miten turhauttavaa on, kun ei osaa päättää millä tavoin muokatut kuvat olisivat eniten omaan mieleen? Kun vaihtoehtoja on yhtä monta kuin Lightroomissa nappulaa ja instagramissakin silmää miellyttää monet eri tavalla muokatut kuvat. Ei siis pysty välttämättä sanomaan, että hei just tollasia kuvia minäkin haluan vaan yleensä jonkun kivan nähdessä on olo, että ton mä muuten haluun ja heti seuraavan minuutin aikana se vaihtuu ”eiku ton mä haluun sittenkin”.
Moni instagramissa menestynyt vaikuttaja ainakin takavuosina kertoi sen olevan tärkeää, että kuvat sopivat yhteen ja feed vaikuttaa yhtenäiseltä. Yksi merkitsevä tekijä tässä on mielestäni juuri se, että kuvat värisävyiltään sopivat yhteen, jolloin jonkun tietyn presetin käyttäminen voisi hyvinkin olla suotavaa.
Presetejä taas voi joko ostaa tai tehdä itse. Minä en osta, koska osaan tehdä itse, jos vain piru viete osaisin päättää ne värit. Ajattelinkin nyt näyttää teille, miten tekin voitte itse kokeilla erilaisia vaihtoehtoja Lightroomissa, jos yhtään olette kiinnostuneita kuvankäsittelystä.

1. Puiden vihreä on vedetty kovin minimiin

Jossain vaiheessa tykkäsin tällaisesta tyylistä tosi paljon, mutta just nyt se on alkanut kyllästyttää. Tämän saa tehtyä muokkaamalla kaikkia värejä (laitan tähän alle säädöt), vibrancea plussan puolelle 49 ja saturaatiota pois 12. Valotusta olen säätänyt käyrällä. Tässä ne värit:

2. Oranssi hallitsee

Tämä vain esimerkkinä kuinka eri värinen kuva voi olla. Tämä preset sopisi ehkä lähinnä syksyyn, sillä havupuut ovat aivan liian oranssit näin.
Tämä vaati säätöä vähän enemmän myös. Vibrancea on +8 ja saturaatio -15. Käyristä säädin sekä vihreän, sinisen että punaisen kaikki samalla tavalla:

Värit:

Lopullinen oranssi silaus tähän tulee säätämällä vielä highlightseja. Tämä on sellainen osio, joka takaa sen, että kuvasta todella voi tehdä minkä sävyisen vain. Säädä shadowseja ja highlightseja mielin määrin ja saat mitä ikinä vain haluat: violettia, vihreää, sinistä, ihan mikä sävymaailma vain.

3. Suhteellisen väritön

Tämän voisi sanoa olevan lähes neutraali, vaikka tästäkin on otettu värejä hieman pois. Jää omaan makuuni ehkä liian vaisuksi. Vaikea nähdä, että instafeedini olisi tällainen.
Vibranceen ei ole koskettu, mutta saturaatiota vähän pudotettu. -12 on hän. Loput tässä:

Sen mitä nyt olen näiden presetien kanssa, omien ja youtubesta opiskelluiden, säätänyt, olen päätynyt siihen, etten väkisin väännä valkotasapainoa johonkin tiettyyn (toimii ehkä puhelinkuvien kanssa paremmin?) vaan jokaiseen kuvaan haen aina oikean valkotasapainon jostain puhtaan harmaasta, mikäli sellaista on kuvassa tarjolla. Näihin kuviin otin sen Tahkiksen housuista.
Koen suurimmaksi ongelmaksi tällä hetkellä vihreän. Mun instakuvissa tulee ikuisesti olemaan vihreää jalkapallosta johtuen, joten mun olisi jo aika päättää millaista vihreää haluan. En välttämättä kuitenkin tuota nyt muodissa olevaa, josta on kaikki keltainen otettu pois.
Tavallaan toivon, että kuvanmuokkausvalintani joskus aikuisena tulevat olemaan nämä: säädetään valoja, ripaus vibrancea ja saturaatiota eikä mitään muuta ylimääräistä. On jollain tavalla helpompaa nimittäin elää, jos ei edes tietäisi, mitä kaikkia mahdollisuuksia on.
Mitä mieltä te olette? Millaiset kuvat teitä viehättää yleisesti tai instagramissa? Mikä näistä kolmesta esimerkistä on eniten sun makuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.