Hae
Mari Hietala

Joulunvietossa Raumalla

Hyvää huomenta! Toivottavasti sun joulu on sujunut rauhallisesti ja rennosti. Minulle lääkäri kirjoitti lihasrelaksantteja, jotta jouluni olisi vähän rennompi, höhö! En minä niitä popsinut kuin yhtenä yönä viime viikolla, sillä uni niiden kanssa ei ollut palauttavaa, vaikka lihakset kyllä aukesivat.
Viikon takaisen tapaturman jälkeen olin ihan turta niin fyysisesti kuin henkisestikin. Naamassani ei ollut tuntoa ja oli vaikea kuvitella kokevansa joskus vielä elämäniloa tai olla innoissaan joulusta.
Kuitenkin parin päivän masentuneen möllöttämisen jälkeen aloin saada kiinni taas itsestäni. Vaikka kaupassa ei pysynyt pystyssä ilman miehen tukea, paranemista tapahtui joka päivä yhden hermon verran enemmän ja alkoi vaikuttaa siltä, että vielä joku päivä pääsen taas lenkkeilemään ja elämään ihan normaalia arkea.
Matkustimme Raumalle sunnuntaina. Päivä oli ensimmäinen, kun olin pystyssä lähes koko päivän ilman lepotaukoja. Silmiin sattui, mutta päähän ei onneksi enää kovin paljon. Pystyin käymään kaupassa ilman tukea, vaikka paikallaan seisoessa huomasi jalkojen olevan vain kaksi pökkelöä, joista ei oikein sähköttynyt mitään aivoihin asti.
Kaiken päivittäisen liikkumisen myötä sain tunnon takaisin jalkoihini ja kyllä se joulumielikin tuli joulukuusen tuijottelun myötä. Kinkku oli hyvää luumurahkasta puhumattakaan!

Toiseksi parasta leipää maailmassa! Ketunleivän juureen leivottu maalaisleipä, mmm!

Käytiin kuntoutuslenkillä. Puoli tuntia, 1,5 kilometriä 😀

Syömisen lisäksi ollaan käyty ulkona pienellä kävelyllä, jotta löytäisin joskus ihan oman tasapainon ja aattoillan ajelulla katselemassa ihmisten taloja. Niin valtavia pytinkejä kaikki uudet tuvat! Vaikea ymmärtää mihin ihmiset tarvitsevat niin paljon neliöitä ja toisaalta joka tupaan meni ulko-ovelle rappuset, joita en itse olisi viikon takaisen tapaturman jälkeen pystynyt menemään alaspäin ollenkaan. Toisaalta itsekin haaveilin joskus isosta talosta, mutta nyt ajatus on enemmänkin ”avara”. Kunhan tupaan tulee valoa jostain, se riittää.
Eilisen mietinnöistä tähän päivään: heitin instaan juuri uuden kuvan ja samalla kyselin talvikenkäsuosituksia. Minä tarvitsen talvikengät, joilla pysyy pystyssä. En omista Timberlandeja tai mitään muitakaan, mutta pitäisi viimeistään nyt. Mitkä siis hankin? Onko suosituksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.