Hae
Mari Hietala

Suoliluulihas on ihan kiva silloin, kun se toimii

Moni on instassa valitellut kuinka lapset ovat sairastelleet koko syksyn. Itsekin odotin sellaista kauhusyksyä siitä lähtien, kun lapsi meni päiväkotiin, mutta ei se sentään ihan siltä istumalta alkanut. Lisäksi tuli kaikkea muuta kuin vain lapsen sairastelua. Ensin oli mahatauti, jossa lapsi oli kipeä ehkä päivän ja minä sen seitsemän päivää. Sitten oltiin viikko ja vähän päälle terveitä, kunnes lapsella oli niin kova nuha, etteivät huolineet päiväkotiin. Kerkesin olla päivän verran hänen kanssaan kotona, kun seuraavana yönä alkoi kurkkukipu itsellä ja miehellä. Mutta ehei, ei tässä kuulkaa vielä kaikki! Minulta napsahti selkä lauantaiaamuna alkavan flunssan kaveriksi. Kipupiste paikantui sellaiseen paikkaan kuin suoliluulihas.

Suoliluulihas on olennainen osa ihmistä ja liikkumista, sen olen todennut. Se liittyy lonkankoukistajaan, joten kaikki mikä vaatii lonkankoukistusta on ollut aivan täyttä tuskaa. En ole päässyt sängystä ylös, en pysty kääntämään kylkeä ilman kipua, en ole pystynyt tekemään paljoakaan ilman kipua… Ensin ajattelin, että kyse on venähdyksestä, mutta kuulemma noidannuolikin voi säteillä jalkaan, joten se taitaa nyt olla ennemmin kyseessä.

Lauantaina en pystynyt olemaan mitenkään päin ilman kipua. Sunnuntaina kipu ei enää säteillyt, maanantaina pääsin ylös istuma-asennosta ilman miljoonaa kyykkyä ja eilen nivunen oli ihan tuskaisen kipeä. Keksin lopulta jopa yhden asennon, jossa pystyin olemaan vihdoin eilen ja tänään on lääkitys päällä siinä määrin, että kuvittelen olevani jo tosi paljon parempi. Kuvitelmaa tai ei, perjantaina menen töihin.

Black Fridaysta tuli ostettua jotain pientä sälää, vaikkei periaatteessa mitään suuria tarpeita ollutkaan. Tilasin lapselle kahdet talvihanskat, muutaman vaatteen ja meille kaikille vitamiineja.

Nyt täytyy mennä lämmittämään lounasta ja lepuuttaa perslihaksia. Edelleen on vain yksi asento, jossa pystyn olemaan siedettävästi. Kun tästä joskus paranen, alan treenaamaan vatsalihaksia, vaikkei se varmaan mitään noidannuolta tule estämään. Silti terve ja toimiva suoliluulihas on miljoona kertaa mukavampi kuin tällainen epätoimiva. Pitäkää huolta suoliluistanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *