Hae
Mari Hietala

Mielenrauhaa helposti ja läheltä

Kun alkaa tuntea itsensä ylikuormittuneeksi, on viimeistään aika pysähtyä ja ymmärtää tarvitsevansa lepoa. Kaikista paras tilanne on, kun osaa tasapainottaa elämäänsä eikä koskaan päädy ylikuormittuneeseen tilaan. On olemassa nimittäin yksi kikkakolmonen, mikä edesauttaa tasapainon ylläpitämistä. Kun menee metsään. Tai johonkin luontoon. Jonnekin, minne ei kuulu liikenteen melu.

Me kävimme perjantaina pienellä lenkillä jossain tuolla Raision perämetikössä, mikä on siis aivan asutuksen vieressä. Siinä on pieni kiva metsikkö, jonka läpi virtaa puro. Tykkään siitä purosta. Tällä kertaa se pauhusi kuin koski, mutta silti sitä oli kiva katsella. Aurinko oli juuri laskemassa ja joka puolella oli todella rauhallista. Ihan väkisinkin siinä omakin mieli rauhoittuu, vaikken nykyään mitenkään erityisen ylikierroksilla muutenkaan koskaan ole.

Koska lenkki metsässä jäi hieman lyhyeksi, veimme kamerat autoon ja kävimme löntystelemässä vielä hetken lähistöllä. Ihmettelimme taloja ja niiden pihoja, kunnes eteemme avautui ihana maalaismaisema yhden mäen päältä. Ei ihminen tarvitse välttämättä edes metsää vaan minulle ainakin riittää peltomaiseman näkeminen siihen, että tunnen itseni täysin stressittömäksi. Aurinko värjäsi taivasta punaiseksi, vain peurat puuttuivat pelloilta. Ihana, raikas kevätilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.