Hae
Mari Hietala

Yö ulkona Vicksbäckinlahdella

Onpa ihanaa, kun vihdoin säät ovat alkaneet lämmetä ja ulkona tarkenee käydä välillä jopa ilman takkia. Tuli kytättyä koko alkuviikko sääennusteita, sillä olimme suunnitelleet keskelle viikkoa telttaretken. Onneksi ennusteet pitivät ja pääsimme lähtemään keskiviikkona Teijon kansallispuistoon rinkat täynnä retkeilyyn tarvittavia varusteita.
Saavuimme paikalle hieman suunniteltua myöhemmin, sillä minulla venähti työpäivä lähes tunnilla, mutta eipä tuollaisesta kannata stressata. Aikataulujen kuseminen on mielestäni sellainen osa-alue elämässä, joka tulee vain hyväksyä. Vähän kuin eri sääolosuhteet.
Emme olleet etukäteen käyneet tarkistamassa paikkaa, jossa aioimme yöpyä vaan menimme instagramin tarjoamien kuvien perusteella. Pystytimme teltan Teijon kansallispuiston Vicksbäckinlahteen, jossa on siis myös laavu. Teijon kansallispuistossa yöpyminen on suositeltavaa laavupaikoilla internetin tarjoaman infon mukaan.

Oli ihanan rauhoittavaa lähteä metsään teltan kanssa töiden jälkeen. Kunnon nollaus välittömästi. Kuuntelimme lintuja, teimme ruokaa ja lopulta kömmimme telttaan nukkumaan. En jostain syystä pystynyt nukahtamaan heti, vaan kuuntelin ympäristöä ja todennäköisesti mietin jotain.
Tällä kertaa kello herätti hieman ennen auringonnousua ja silloin myös kävin itsekin ulkona. Viimeksi nimittäin harmitti, kun en jaksanut nousta. Ei kuitenkaan ollut mitään kivaa sumua järven yllä, eikä oikein muutakaan jännää, joten yhtään kuvaa en aamuyöllä ottanut. Jatkoimme unia pari tuntia vielä ensimmäisen heräämisen jälkeen.

Söimme aamupalan, joimme kahvit ja kokosimme kamat kasaan. Päätimme kiertää Matildanjärven kierroksen, jonka pituus on noin kuusi kilometriä. Järvimaisemat olivat oikein nätit ja heti alkajaisiksi näimme taas kyyn.

Pidimme lounastauon Roosinniemessä, jossa moni muukin oli viettämässä aikaa. Muutamasta telttaseurueesta päätellen paikka on todennäköisesti aika suosittu telttapaikka. En sinänsä ihmettele, koska sieltä näkee niin auringonlaskun kuin -nousunkin aika kivasti.

Noin kolmen tunnin päästä lähdöstä palasimme autolle ja poistuimme kotia kohti. Mieli oli virkeä luonnossa vietetyn ajan jälkeen, vaikka yöunet ehkä olivatkin jääneet hieman lyhyiksi. Sitä ei huomannut koko päivänä vaan tämä retki todella antoi voimaa. Oli myös kiva kiertää luontopolku, josta on niin monesti lukenut instasta. Ihan kiva kierros oli, mitä nyt Matildan puoli oli huomattavasti enemmän kuljettua kuin Vicksbäckinlahden lähistö.
?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.