Hae
Mari Hietala

Kiinteiden aloitus tuli ajankohtaiseksi

Meidän lapsi täytti neljä kuukautta jouluna. Samaisella viikolla saimme lastenpolilta vihreää valoa kiinteiden aloittamiseen, mutta emme silti iskeneet sosetta pöytään pojalle ihan jouluaattona kuitenkaan. Halusin syödä lanttulaatikot ja kinkut rauhassa, kun ne kuitenkin vaikuttaisivat imetyksen kautta eikä sitten niin varmasti näkisi johtuuko joku soseista vai jouluruuista. Kiinteiden aloitus venyikin sitten uudelle vuodelle, mutta eihän se mitään haittaa, kun aloitusta olisi voinut venyttää vielä pari kuukautta. Pojan pienen koon vuoksi aloitimme kiltisti kuitenkin jo nyt, sillä neljän kuukauden jälkeen ei enää anneta korviketta lisämaitona (jota emme muutenkaan ole antaneet, omaa maitoa kyllä on mennyt) vaan ennemmin aloitetaan kiinteät.

Aloitimme kokeilut bataatilla. Kolmantena päivänä poika oksensi heti ruokailusession päätteeksi, joten joko hän ei ollut valmis tällaiseen maisteluun tai sitten vika oli bataatissa. Päätimme jatkaa päärynällä. Eka kerta sujui ihan hyvin, seuraava paremmin ja kolmas jo tosi hyvin. Poika ottaa lusikan itselleen ja hankaa sillä ikeniä. 😀 Loppujen lopuksi en siis tiedä onko päärynä hyvää vai syyhyttääkö hampaat vain niin pirun paljon.

kiinteiden aloittaminen

Eilen testasimme parsakaalta. Oletin hänen nyrpistävän nenäänsä ja sylkevän terveelliset syömiset pois, mutta ei, ikenien hankaaminen lusikalla oli mahtavaa. 😀 Tänään kokeilen uudelleen vihreää mönjää hänelle. Illemmalla annamme jälleen naminamipäärynää. 🙂

Sitä en tiedä onko pieni ihminen kasvanut tarpeeksi viimeiseen punnitukseen nähden, mutta se selviää parin päivän päästä. Vaikea arvioida mitä enää voisi tehdä painon suhteen, kun kiinteiden aloitus on nyt hoidettu. Annamme toki öljyä lapselle myös. Sen vain tiedän, että lapsi on vatkannut jalkojaan marraskuusta asti ja nykyään hän harrastaa mahalleen kääntyilyä. En voi estää häntä liikkumasta enkä myöskään tunkea tissiä suuhun määräänsä enempää. Soseita annetaan niin paljon kuin menee, kunhan ensin on nähty, ettei tule oksennusta tai mitään muutakaan oireita.

Minusta tämä sosejuttu on tosi hauska. En malta odottaa, että lapsi alkaa syödä enemmän! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.