Hae
Mari Hietala

Ensimmäinen metsäretki vauvan kanssa

Vauva on nyt 7,5 viikkoa vanha, joten oli aikakin jo laittaa hänet kantoreppuun ja painua ensimmäiselle metsäretkelle hänen kanssaan. Olen oikeasti niin paljon kaivannut metsää! Ei paljon auta nähdä instagramissa muiden ruskaretkistoryja Lapista, ne ovat olleet ihan viimeinen niitti kaipuun kannalta. Raskausaikana vielä jaksoi odottaa, mutta nyt synnytyksen jälkeen mikään muu ei ole mielessä niin usein kuin kunnon metsäretki. Monet kuitenkin vaeltavatkin vauvan kanssa, joten mitään estettä tälle harrastukselle ei ole kuin oma viitsiminen.

Kaikki lähteminen on nimittäin niin erilaista lapsen kanssa kuin ennen. Siinä missä kaikki on niin erilaista, on lähteminen ihan oma prosessinsa. Olen huomannut sen vaativan paljon toistoja, jotta oppii toimimaan ripeästi ja oikeassa järjestyksessä siinä kuka pukee ensimmäisenä sekä missä vaiheessa mikäkin kassi pakataan. Meidän ensimmäiselle metsäretkelle lähtö oli yllättäen pitkissä kantimissa, mutta lähdettiin kuitenkin!

Ai että se teki koko perheelle hyvää! Suuntasimme Karevansuolle, koska lenkki on vain kolme kilometriä pitkä ja helppokulkuinen alusta loppuun. Minulla ei ihan ole tukilihakset siinä kunnossa, että voisi mitään kovin vaativaa vielä tehdä, joten Karevansuo tuntui hyvältä vaihtoehdolta ja sitä se olikin. Selvisin helposti ja oikeastaan puksutin eteenpäin samaa tahtia kuin vuosi sitten, kun vielä oli kapea lantio ja oikein reisipalatkin.

metsäretki

metsäretki

Ennen retkeä tilasimme corgin ja pyrstötiaiset, koska molempiin olemme törmänneet aiemminkin Karevansuolla. Hassu corgi tuli aikoinaan vastaan ja pyrstötiaiset pyrähtelevät laumana puusta seuraavaan aika useinkin noilla seuduilla. Niin myös nyt. Näimme myös palokärjen, jota emme osanneet odottaa etukäteen. 🙂

Söimme eväät hiekkakuopan liepeillä auringossa paistatellen ja lähdimme sitten kotiin tyytyväisinä. Vauva nukkui koko retken ajan ja oli kotona vielä aivan pöllähtänyt raitisilmamyrkytyksestä sekä elämänsä pisimmistä päikkäreistä. Metsäretki vauvan kanssa oli siis oikein onnistunut. 🙂

PS. Ei ne corgit siellä villinä liiku vaan ihmisten kanssa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.