Hae
Mari Hietala

Raha arvostuksen mittarina

Tuijotan seinää ja mietin mistä aloittaisin tänään. Viikkoon on mahtunut niin paljon, mutta kuitenkin vähän. Olen ajatellut rahaa joka ikinen päivä. Säästämistä, sijoittamista, työn arvostamista ja taas säästämistä. Sitä, etten osta mitään turhaa paskaa, kuten Julia Thurén opettaa. Luin alkuviikosta hänen kirjoittaman Kaikki rahasta -kirjan (mainoslinkki). Sitten yritin lähestyä Nordean asiakaspalvelua chatin kautta, mutta luovutin, kun robotin jälkeinen ihmisaspa ei osannut vastata kuin yhteen kysymykseen. Vaikka kysyin voisinko elvyttää taas yhden tilini käyttöön, hän vastasi minulle saman kuin edelliseen kysymykseeni: 40 euroa. Tuijotin ruutua epäuskoisena ja totesin, että pitäkää kuulkaa tunkkinne ja tilinne. En ole vielä saanut aikaiseksi soittaa heille. Vielä parempi olisi varmaan laittaa kylän isoimmat kumisaappaat jalkaan ja astella keskelle Nordean konttoria kysymään, että saako tästä puljusta ollenkaan palvelua.
Niin. Vaikka suurin osa asioista hoidetaankin nykyään netissä, se ei poista ihmisten tarvetta ihan perinteiseen normaaliin asiakaspalveluun. Nykyään myös firman vaihtaminen on lähes arkipäivää. Ihmiset menevät sinne, missä heitä palvellaan.

Toinen asia, mitä olen miettinyt, on työn arvostaminen. Käsittääkseni työntekijälle tai yrittäjälle maksetaan rahaa, jolloin tulee olo, että hänen työtään arvostetaan. Eikös? Jos työstä ei haluta maksaa, kunnioitus ja arvostus on aika nollassa? Tästä inspiroituneena kaivoin pölyisestä kirjakasastani Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjoittaman Unelmahommissa-kirjan (mainoslinkki), sillä siellä on yksi kohta, jossa käsitellään ilmaista työtä. Oli pakko lukea se uudelleen. Pitäisi ehkä lukea koko kirja taas muistaakseen miten pääsisi taas eteenpäin kohti unelmiaan. Jos et ole vielä lukenut tuota kirjaa, suosittelen! Paras kirja, jonka luin vuonna 2017.

Nyt lapataan aamupalakulho täyteen mustaherukoita, puolukoita, tyrnejä, karpaloita, vadelmia ja mustikoita (en ole syönyt marjoja koko viikolla, nyt tekee mieli kaikkia!!) sekä vaniljajogurttia, juodaan teetä tai kahvia (en osaa päättää) ja lähdetään ulos nauttimaan ulkomaailmasta. Siellä ei tarvitse ajatella rahaa eikä unelmahommia, koska ulkona oleminen on itsessään unelmahomma.
Hauskaa päivää just sulle! Mee ulos!

2 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Nordea on paska. 😀 Vaihdoin muutama vuosi sitten ja ei ole kaduttanut. Osuuspankki paljon parempi, ainakin nyt kun asuntolainasta kertyy bonuksia ja niillä voi maksaa esim. vakuutukset. Ja saa palvelua jos haluaa!

  2. Mari kirjoitti:

    Hehe 😀 Mä en oo ikinä ajatellut vaihtavani pankkia, mutta saa nähdä tuleeko sekin päivä vielä joskus. Asiakaspalvelua olisi kuitenkin ihan kiva saada kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.