Hae
Mari Hietala

Vuosi ilman uusia vaatteita – miten himoshoppaajan käy?

Törmäsin tiistaina instassa Pikseleitä ja psykologiaa -tilillä haasteeseen vuosi ilman uusia vaatteita ja se jysähti takaraivoon kunnolla. En tiedä miksi, sillä olenhan ennenkin kyseisestä haasteesta kuullut ja lukenut, mutta unohtanut asian heti, koska en ole kokenut olevani ihminen, joka tarttuu haasteisiin. En ikinä voisi olla vuotta ilman suklaata tai edes viikkoa ilman suklaata, koska miksi kiusata itseään? Silti tämä vuosi ilman uusia vaatteita -juttu pysäytti ensimmäistä kertaa ja vuorokauden sitä pohdittuani ajattelin, että miksipä ei. Olen kuitenkin ostanut vaatteita viimeksi kesäkuun alussa ja reissussa ollessa en edes muistanut olevan olemassa jotain nettikauppoja. Ei ollut kertaakaan olo, että hei nyt muuten mä tarvisin uudet housut tai olispa kiva joku uusi hame.
Mietin sitä siis jo matkan aikana kuinka hassua, ettei pohjoisessa kaukana ostoskeskuksista kaivannut mitään uutta tai ylipäätään shoppailua, mutta auta armias kun tulee takaisin tänne betoniviidakkoon kauppakeskusten naapuriin, kyllä sitten tarvii sitä ja tätä ja tuota. Heti. Aina jotain uutta uuden perään.
Niinpä päätin lähteä mukaan haasteeseen ja olen nyt sitten vuoden ostamatta uusia vaatteita. Periaatteessa multa ei puutu mitään, joten voisi luulla tämän olevan helppo juttu.

Selasin instaa haasteen tiimoilta ja siihen kuuluu se, että alusvaatteita saa tietysti ostaa ja vuodessa on sallittua hankkia 3 uutta vaatetta sekä 3 käytettyä. Minähän en kirppareilla hirveästi käy, vaikka joskus tekisi mieli, joten saa nähdä muuttuuko tämäkin haasteen aikana. Jotenkin haluaisin olla ostamatta yhtään mitään, mutta katsotaan nyt tuleeko tarvetta käyttää tuota yhteensä kuuden vaatteen osto-optiota.

Viimeksi olen ostanut vaatteen 1.6., joten ensi vuoden kesäkuuhun asti tässä sitten pitäisi pärjätä. Ootteko messissä seuraamassa miten akan käy? Oletko koskaan ollut tässä haasteessa mukana tai harkitsetko? Lähdetkö nyt mukaan?

2 kommenttia

 1. Kaunismäessä kirjoitti:

  Mä huomasin miten hyvin tulee kaapissa jo olevilla vaatteilla toimeen kun olin vuoden opintovapaalla ja tulot pienenivät. Päätin etten osta mitään uusia vaatteita, kirppiksellä kävin aina välillä. Oli jopa jotenkin vapauttavaa vain kulkea kauppojen ja alennusmyyntien ohi! Olen sen jälkeen myös ollut paljon harkitsevampi ostaja. Tsemppiä haasteeseen, mielenkiinnolla seuraan! 🙂

  Virpi
  https://kaunismaessa.blogspot.com

 2. Mari kirjoitti:

  Tuota oon kans miettiny kuinka paljon säästyy aikaa, kun ei tarvi enää mennä vaatekauppoihin eikä miettiä mitähän mahtais löytyä. Ei tarvitse myöskään selata nettikauppoja, mikä on ollu mun yks lempiharrastus joskus iltaisin. Siihen varsinkin on saattanut hurahtaa joku tunti ihan helposti ja ihan turhaan, kun en kovinkaan usein mitään tilaa, ellen hae jotain ihan tositarkoituksella.

  Tervetuloa seurailemaan miten akan käy! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.