Hae
Mari Hietala

Talviulkoiluun uusilla välineillä

* postaus sisältää mainoslinkkejä
Kaatumiseni jälkeen on ollut aika selkeää kuinka tärkeää on panostaa kunnon kenkiin talvella. Suomessa on kuitenkin aika vaihtelevat sääolosuhteet, mikä tekee teistä välillä ihan turhan liukkaita. Ei voi laskea hiekoituksen varaan vaan on huolehdittava ihan itse, että pysyy pystyssä. Ostin kitkakengät jo ennen uutta vuotta, mutta totesin, ettei jäähän taida purra oikein mikään muu kuin kunnon piikit. Niinpä surffasimme kauppoihin poikaystävän kanssa lauantaina ja innostuimme ajatuksesta ostaa Salomonin nastakengät.
Myllyn XXL:ssä poikaystävä testasi isäni kehumia Salomonin Spikecrosseja (nämä) ja totesi niiden tuntuvan aika hyviltä. Myllyssä ei kuitenkaan ollut oikeaa kokoa, joten päätimme ajaa Skanssiin kenkien perässä. Sattumalta siellä oli hyllyssä Spikecrossien pienin koko, joten testailun jälkeen nappasin minäkin kenkälaatikon kainaloon kiikuttaen sen kassan kautta ulos.

Eilen lähdimme tietysti kokeilemaan kenkiä ulos. Päädyimme Kurjenrahkaan Savojärven kierrokselle, jossa totesimme moneen kertaan, ettei muilla kengillä olisi pärjännyt ollenkaan. Pitkospuut olivat useilla pätkillä ihan jäässä, jolloin piikeistä oli todellakin hyötyä.
Salomonit tuntuivat jalkaan tosi tukevilta ja hyviltä. Hyvin pysyi pystyssä, vaikka Spikecrosseissa ei ole nastoja aivan yhtä paljon kuin Speedspikeissa (nämä).

Nyt alkaa olla kenkäosasto tarpeeksi hyvin varustettu ja voi vaan alkaa treenata sitä juoksemistakin kohta. Vai pitäisikö ensin mennä kokeilemaan kuinka hiihto sujuisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.