Hae
Mari Hietala

Retkellä Satakunnassa: Pinkjärvi

*Sisältää mainoslinkkejä

Me lähettiin viikonlopun viettoon Raumalle perjantaina tarkoituksena mennä vanhalle kunnon metsäretkelle heti lauantaiaamuna. Ihan kahdestaan vielä kaiken lisäksi! Näin myös tehtiin. Meidän retkikohde tällä kertaa oli Pinkjärvi Eurajoella.

Retkemme alkoi muuten ihan hyvin, mutta kamerani takkusi. Pari kuvaa sillä sain otettua ennen kuin luovutin kokonaan. Siitä jämähtää suljin kiinni, mikä on aika ikävä vaiva teknisessä laitteessa. Eikä se edes ole vielä kahta vuotta vanha! Noh, katsotaan, mitä sen kanssa tehdään, meneekö takuuseen vai ei.

Polkua ei tarvinnut kävellä kuin reilu kilometri, kun Pinkjärvi häämötti jo edessä. Polku kiemurteli sen rantaa mukaillen, mikä oli tosi kivaa ja ehkä erilaistakin, mihin on Varsinais-Suomen puolella tottunut. Viiden kilometrin reitille mahtuu kaksi laavua, mikä sekin on aika hauskaa. Me pysähdyimme pitämään taukomme Mustalahden laavulla.

pinkjärvi

pinkjärvi

pinkjärvi

Mun retkeilyasu on synnytyksen jälkeen koostunut tylsästi juoksutrikoista, kun ei vanhat *retkeilypöksyt mahdu jalkaan. *Vaelluskengät menevät just ja just, nekin saisivat olla puoli numeroa isommat. Jonkunlaisia takkeja sentään onneksi löytyy, kun viime talvelle oli pakko hankkia joku ja nyt löysin Cubuksen alesta Wranglerin anorakin. Onneksi oli jälkimmäinen mukana, taukotakki nimittäin on pakko vaan olla aina.

pinkjärvi

pinkjärvi

Me ei kovin ahkeria näin syksyisin olla oltu metsäharrastuksen kanssa, koska ollaan pari kertaa saatu lauma hirvikärpäsiä päällemme ja se riittää. Nytkin suunnitelmana oli lähteä pois, jos hirvikärpäset hyökkää heti alkuun, mutta sitä ei onneks tapahtunu. Oon ihan varma, että löydän mun päästä jonkun moisen ötökän vielä, sillä noin kolme hirviökärpästä pörräsi kimpussa loppuvaiheessa retkeä. Toinen, mikä meidät pitää poissa retkiltä syksyllä, on metsästys. On ahdistavaa kuunnella pyssyjen pauketta, vaikka toki metsästäjillä onkin omat alueensa, missä touhuavat. Eikä minulla siis ole metsästystä vastaan yhtään mitään, en vain itse halua pyöriä seassa silloin kuin ammutaan.

Pinkjärvi-retki oli nyt kaikin puolin oikein hyvä, kun saatiin nauttia luonnosta kahdestaan. Otetaan lapsi mukaan sitten ensi kerralla. 🙂

PS. Pinkjärvellä oli hömötiaisia!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.