Hae
Mari Hietala

Pääsiäispuuhastelua ulkona ja sisällä

Kuinkas pääsiäinen sujuu? Onko tekemistä riittänyt? Me ollaan touhuiltu kaikkea sitä, mitä normaalistikin: ulkoiltu, valokuvailtu lintuja, lenkkeilty, herkuteltu ja hengailtu kotona. Eilen oltiin ulkona enemmän kuin tänään tähän asti, mutta ilta on vielä nuori ja ehditään kyllä ulos hyvin Ei vain olla päätetty mihin päin suunnattaisiin, sillä vaihtoehtoja piisaa. Itseä kiinnostaisi lähteä etsimään ketunpesiä, mutta mikä tahansa kävely luonnossa käy hyvin. Se tekee aina hyvää.

Eilen aamuna päivitin instan kuvalla talvisesta Vimpelistä ennen kuin lähdimme bongailemaan lintuja kameran kanssa ulos. Jaksan muistuttaa, että voisimme tällä hetkellä olla mökillä Keski-Suomessa, mutta emme ole. Olisimme voineet mennä Salamajärven kansallispuistoon, mutta emme ole nyt menossa. Vietämme lomamme ja pääsiäisen Turussa toivoen, ettei korona osu kohdalle.
Ulkona meitä odotti eläintarha. Ihan käsittämätöntä, miten monta eri merkkistä lintua voi löytää lähipuistosta. Näissä kuvissa peippo, mustarastas, sinisorsa, viherpeippo, joku tunnistamaton (nuori mustarastas?), punakylkirastas, sinitiainen ja punarinta. Punakylkirastas oli hassu tyyppi, johon törmäsimme jo torstai-iltana ensimmäistä kertaa. Hän vähät välitti meistä ja käveli melkein syliin. Sen laulu on aivan ihana kuunnella, kuten lähes kaikilla rastailla.

Olisitko sinä osannut nimetä nämä kaikki linnut? Minä en tajunnut kuvanneeni vihervarpusta vaan huomasin vasta sitten, kun kävin läpi nämä kuvat. Punarinta oli myös aivan uusi tuttavuus minulle kuten tuo punakylkirastaskin.

Tahkis oli meillä eilen keittovuorossa ja hänen valmistellessaan nakkikeittoa minä käytin meidän muutamia kasveja suihkussa sekä pesin lemon lime marantat viinalla, sillä niissä vilisee jotain ötöjä, joista haluaisin jo vähitellen eroon. Meillä on kertakaikkiaan aivan liian kuiva huoneilma sademetsiin kuuluville kasveille, joten jännä nähdä kuinka monta kasvia meillä asuu ennen kuin kesäkuu koittaa.

Parin kuukauden tauon jälkeen nappasin neuleprojektinkin käsiin ja tein yhdellä rykäisyllä koko etupuolen valmiiksi. Aikamoista kiroilua se aiheutti eikä virheiltä vältytty, mutta tämä onkin mun ensimmäinen neuletyö, jota teen.

Iltapäiväkahvin jälkeen tuli juoksulenkkiolo. Niinpä iskettiin aurinkorasvat naamaan ja lenkkivaatteet päälle. Tehtiin 1,5 h lenkki välillä hölkäten ja välillä kävellen. Ei mikään paras juoksukunto ole, joten lisää juoksulenkkejä tiedossa.

Lenkin jälkeen säädin neuleen kimpussa monta tuntia, tehtiin ruokaa ja katsottiin vanha leffa Meet Joe Black. Ollaan viime aikoina katsottu aika paljon nimenomaan vanhoja leffoja, kun uusista ei ole mitään hajua. Pitäisi ehkä selata Netflixiä sun muita läpi ja laittaa kiinnostavia elokuvia johonkin muistiin, ettei ruoka aina jäähdy lautaselle, kun etsitään katsomista.

Tänään ei olla oikeastaan tehty paljoakaan. Käytiin kaupoissa aamulla ja nyt molemmat istutaan koneella tekemässä omia juttujamme. Tarkoitus olisi lähteä tosiaan vielä ulos, koska mitäpä nämä päivät olisi ilman ulkoilua. Just nyt paistaa aurinko, vaikka pilviäkin on jo kerääntynyt taivaalle. Huomenna sataa koko päivän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.