Hae
Mari Hietala

Juhannusaatto kotona

Jo keväällä patikoidessa tuli pohdittua ja etsittyä erilaisia telttapaikkoja juhannus mielessä, koska missäpä muualla sitä juhannuksen haluaisi viettää kuin veden äärellä. Muutamissa paikoissa kävimmekin telttailemassa, mutta ne osoittautuivat suosituiksi paikoiksi jo toukokuussa, mistä saattoi päätellä niiden olevan sitä myös juhannuksena. En toki tiedä, vaan lähinnä oletan näin.
Juhannuksen lähestyessä alkoi näyttää siltä, että kelit ovat aika pitkälti plussan puolella, jolloin mikään päivävaellus ei kyllä tule kuuloonkaan. Me emme kumpikaan niin kamalasti välitä helteessä rehkimisestä ja itse olen jokseenkin nesteytysongelmainen, koska välillä tulee juotua ehkä hitusen liikaa ja välillä sitten taas liian vähän. 20 kilon lisäpaino selässä ei myöskään houkuta helteellä. Lopulta paras suunnitelma oli kai mennä yhdelle äärettömän hienolle uimarannalle telttailemaan, mutta sekin sitten vähän jäi. Juhannusaattomme näytti tältä:

Aamupalaksi syötiin puuroa ja mansikoita, nams! Äärettömän hyviä mansikat ja vadelmat just nyt, mutta ah niin ihanan kalliita.

Käytiin Turun keskustassa torilta hakemassa lisää marjoja sekä kahvilla, kun kolmannella yrittämällä löydettiin tyhjä pöytä siitä ihmisruuhkasta. Kuuma oli.

Kotona leipasin mansikkakakun, jota tehdessä hiki virtasi. Meillä on sisällä luonnollisesti yhtä kuuma kuin ulkona, eikä asiaa parantanut se, että uunia käytettiin pariin eri otteeseen. Illalla tehtiin vielä ruokaa, joka vaati myös uunia. Meidän piti lähteä viettämään päivää rannalle, mutta kello alkoi olla niin paljon, että päätimme jäädä kotiin. Lopulta illallisen jälkeen ehdotin Savojärven kierrosta ja niin me sitten lähdettiin vielä Kurjenrahkan kansallispuistoon, vaikka kamalasti laiskotti. Oli ollut niin raskasta vain maata kotona.

Kaunista oli ja kivaa, kun illalla jo pystyi vähän urheillakin. Metsä hohkasi lämpöä, mutta suolla tuuli sentään vähän naamaan ja tuntui ihanalta. Oli kaunista ja valoisaa.
Jotain siis sentään saatiin aikaiseksi. Kauhea stressi, kun ei tehty mitään, vaikka eihän sellaista saisi stressata. Keskikesällä saa olla justiin niin kuin haluaa. Tänään me kuitenkin suunnataan sinne rannalle seikkailemaan, jei!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.