Hae
Mari Hietala

Liikuntaa alkuvuonna x 5

Sitä aina jotenkin toivoisi pysyvänsä terveenä, ettei liikunnan harrastamiseen ja muuhun normaaliin elämään tule hirveän pitkää taukoa. Vaikka flunssan jälkeen pääsisikin töihin takaisin jonkun ajan päästä, itsellä meni viimeksi ainakin vajaa kuukausi kuumeilun jälkeen ennen kuin lenkkeily alkoi tuntua taas kevyemmältä.
Nyt tässä on pian pari kuukautta kovaa kuntoilua takana, joten ajattelin listata alkuvuoden parhaat liikuntasessiot. Oletko valmis? Tässä tulee:
1. Kahvakuulatreeni viime sunnuntaina ja sitä edellisenä myös. Ujutettiin tammikuussa treenikalenteriin kahvakuulaa taas pitkän tauon jälkeen ja se on nyt alkanut sujua niin luonnikkaasti, että viime kerralla se tuntui jopa normaaliakin paremmalta. Kun jaksoi! Ja sitä edellisellä kerralla ylikaiken vihaamani askelkyykyt olivatkin yhtäkkiä ihan ok. Olen myös siirtynyt lankuttamaan ilman kevennystä, mikä on todella suuri harppaus ihmiselämässä.
2. Lauantain iltalenkki oli yksi parhaista ns. kaupunkilenkeistä. Ei olla kyllä kovin montaa maantielenkkkiä viime aikoina suhattu, mutta silloin kuin suhataan, suunnataan yleensä Skanssin ja Kaarinan suunnalle. Tulee sopiva 7 kilometrin pätkä, josta saa lyhyemmän tai pidemmän makunsa mukaan. Lauantaina oli jotenkin erityisen kiva ilma, kun ei tuullut kovin paljon ja jostain syystä tuli tosi hyvä olo lenkin jälkeen.
3. Paimion luontopolku Tahkiksen ja Maaritin kanssa tammikuun loppupuolella oli ihana elämys. Näin metsän nyt eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla, kun oli kirkkaampaa. Paimion luontopolku on joka kerta upea. ❤️
4. Mulkkujärven kierros pari viikkoa sitten Etelä-Pohjanmaalla on pakko listata, vaikkei se helppo ollutkaan lumihankipatikkana. Se oli silti liikunnallisesti yhdenlainen suoritus ja jalat olivat aivan hapoilla, etenkin pohkeet. Se tunne, kun jalkojen lihaksia on oikein joutunut vähän käyttää, se on ihan paras. ?
5. Paalijärven patikka oli myös kuntoa vaativa, koska lumihankikävelyä sekin oli. Raskasta, mutta kaiken sen arvoista.
Maaliskuulle ei ole mietittynä mitään uutta ja ihmeellistä treenikalenteriin vaan tarkoitus olisi tehdä lihaskuntoa pari kertaa viikossa ja käydä metsässä viikonloppuisin edes. Kun valo lisääntyy, saattaapi olla, että vingun metsään arkenakin. Liike on lääke ja liikunnasta tulee hyvä olo. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.