Hae
Mari Hietala

Äitienpäivä ja muuta viikonlopun viettoa

Tänä vuonna äitienpäivä tuntuu vähän erilaiselta kuin aiempina vuosina. Ainahan äitienpäivä tärkeä päivä ollut, mutta nyt tosiaan tuntuu hieman eriltä, kun omassa mahassa kasvaa ihminen ja minustakin tulee jonain päivänä vielä äiti. Saan tämän kuulostamaan kamalan kaukaiselta asialta, vaikka todellisuudessa laskettuun aikaan on nyt enää kolme kuukautta. Sehän ei ole paljon mitään!

Me tultiin justiin äitienpäivän vietosta Raumalta kotiin. Oli jo aikakin käydä näyttäytymässä, sillä koronan takia viimeksi oltiin käyty kesälomalla kyseisessä kaupungissa vierailulla. Oli myös erittäin virkistävää käydä jossain Varsinais-Suomen ulkopuolella, vaikkei Rauma mitenkään kaukana olekaan. Maakunnan rajan ylitys tuntui todella villiltä! 😀

äitienpäivä

äitienpäivä

Tämä koko viikonloppu on taas ollut yhdenlaista juoksemista paikasta toiseen. Eilen käytiin aamusta heti lenkillä, joka venyi yli viiteen kilometriin, vaikka alunperin piti käydä katsomassa ihan vaan valkovuokkoja. Lenkin jälkeen lähdimme lastenvaunukaupoille työntelemään vaunuja, jotta vähän voisi hahmottaa, mitkä vaunut haluaisi ostaa. Siinä lopulta kuluikin aikaa yllättävän kauan, kun ihmeteltiin Britaxeja ja Cybexejä yhdessä myyjän kanssa. Emmaljungaa piti mennä katsomaan eri liikkeeseen eikä se nyt sitten ainakaan helpottanut yhtään valinnan vaikeutta.

Lopulta ruoka-aika alkoi kolkutella, joten päädyimme syömään Myllyyn, koska ruokakaupassakin piti käydä samalla reissulla. Nälkäisenä on ihan tuskaa mennä kauppaan, joten parempi oli syödä välissä ja sitä paitsi raskausdiabetes ei anna armoa. Liian pitkistä ruokailuväleistä rokotetaan heti.

Tuo lastenvaunuasia ei ole mikään helppo. Parhaat vaihtoehdot mielestäni olisivat Cybex Talos S Lux tai Emmaljungan joku malli. Vaunuissa tähän asti eniten on ahdistanut hinnat ja juu, olen liittynyt tiesmihin facekirppiksille ja kyttään käytettyjä silmä kovana. On vaan hankalaa, kun ei yhtään tiedä, mitä oikeastaan metsästää. Onneksi tässä on vielä aikaa toki, mutta toisaalta olisi kiva tehdä isotkin hankinnat jo vähitellen, että voi sitten vaan keskittyä olemaan raskaana.

Nyt on pakko päästä hetkeksi makuuasentoon ja rehellisesti ihan vaan levätä. Ollut aikamoista menoa pari päivää, eikä se töissä ensi viikolla paljon helpota, kunnes loma alkaa.


Seuraa seikkailujani instassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.