Hae
Mari Hietala

Vuosi ilman uusia vaatteita: jakkupukutyyli mielessä

Minulta kysyttiin juuri twitterissä pari päivää sitten, mitä mun vuosi ilman uusi vaatteita -haasteelle kuuluu. Hyvää kuuluu, vaikka vähän väliä jotain himotuksia onkin, vastasin.
Olen nyt ollut kaksi kuukautta ostamatta uusia vaatteita. Ensimmäinen kuukausi meni helposti, koska kesälomareissulla ei pahemmin käynyt vaatteet mielessä, mutta toinen kuukausi onkin sitten ollut houkutuksia täynnä. Ei tarvitse kuin nähdä jokin kiva vaate jonkun päällä instassa, tv:ssä tai jossain blogissa ja olen heti haluamassa samanlaista. 
Olen tajunnut mun vaatekaapista puuttuvan ainakin täydellisen sinisen topin, t-paitoja (ihan kuin niitä ei muka olisi tarpeeksi), tyylikkäitä toimistohousuja ja jakkutakkeja. Totuus: taivaansinistä toppia en omista, mutta ilman sitä pärjään kyllä, minulla on kolmet erilaiset toimistohousut + kaikki farkut ja jakkutakkeja löytyy muutamia myös. Lopputulema: pärjään näillä vaatteilla vaikka seuraavat kaksi vuotta, jos on ihan pakko.

Tämä haaste on ihana, kun se pakottaa kokoamaan jo olemassa olevista vaatteista erilaisia asuja. En esimerkiksi ole aiemmin jaksanut käyttää erästä villatakkiani, mutta huomasin joku aika sitten sen tuovan asuun kuin asuun kivaa särmää. Se menee toimistossa minkä alaosan kanssa tahansa, etenkin kun se on musta.

koru Vaskikäärme – t-paita Gina Tricot – housut Zara – kengät KMB
Tuntuu myös siltä, että pitkästä aikaa olen valmis panostamaan pukeutumiseen. Teen kaikkeni välttääkseni huppareita, vaikka niitä rakastankin, mutta rakastan myös oikeasti jakkupukuja. Kynähame + bleiseri = parasta. Sellaista yhdistelmää minun päälläni ei kuitenkaan ole nähty kymmeneen vuoteen, mutta ehkä vuoden sisään tullaan vielä näkemään.
Näiden kuvien asu on muuten mun todellinen päivän asu tältä päivältä. Näillä olin töissä tänään.
Millaisesta tyylistä sinä pidät? Ootko yhtään jakkupukuihminen?

4 kommenttia

 1. Ananasaika kirjoitti:

  Tykkään paljon hameista ja mekoista! Ja olen miettinyt, että alan vähitellen taipua jakkuihmisestä villatakki-ihmiseksi…

  Tsemppiä haasteeseen!

 2. Melissa Laitakari kirjoitti:

  Itse olin ensimmäisen vuoden vuosi ilman uusia vaatteita -haasteessa 2013 sen jälkeen meni aika surutta. Tosin ostan kirppiksiltä ja tarkoitus olikin siirtää ajatukset kokonaan kirppareiden suuntaan ja muutoinkin miettiä omaa kulutustaan. Nyt yritin vuoden ostolakkoa, joka valitettavasti ei onnistunut ollenkaan. Mutta sen kokeilun tiimoilta haluan testata shoppailua omassa vaatekaapissa 🙂 Alku on ainakin lupaava 🙂 Mun vastoinkäymisiä voi käydä lukemassa mun blogista 🙂

  Tsemppiä kovasti koitokseen ja toivottavasti onnistut. Itselläni siitä tuli todella järisyt
  tävä kokemus monin tavoin.

 3. Mari kirjoitti:

  Ah! Minä haluaisin omistaa mekkoja enemmän! Sellaisia kukkasia kesämekkoja esimerkiksi, niitä minulla ei ole oikein yhtään. Villatakit ovat nekin kyllä loistava vaihtoehto 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Voin kuvitella kuinka yhden vuoden shoppailulakon jälkeen toinenkin vuosi menee ihan helposti. Ja sehän on just hyvä. Haasteen tarkoitus on nimenomaan opettaa ymmärtämään, ettei aina tarvitse ostaa uutta vaan ostamisen takia. Mun täytyy muistaa käydä lukemassa kuinka sulla on mennyt! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.