Hae
Mari Hietala

Omaa aikaa koko lauantain verran

Instagramin perusteella voisin väittää kaikkien katsoneen eilen Euroviisut, kun minä itse luovutin jo heti alkuunsa ja painelin nukkumaan. Tainnutin itseni kai syömällä vähän liikaa, koska viimeistä iltapalaa syödessä olin aivan liian täynnä. Radi on johtanut siihen, etten enää uskalla skipata iltapalaa, vaikka eilenkin olisi todennäköisesti aivan hyvin voinut. En nimittäin pystynyt syömään maitorahkaa, vaikka se on iltapalojen kuningas itselläni raskausdiabetekseen liittyen.

Olen koko eilisen päivän ollut yksin kotona, viettänyt sitä kuuluisaa omaa aikaa. Aloitin aamun neulomalla, kun jotenkin yhtäkkiä iski inspiraatio pitkästä aikaa. Lenkkeily houkutti, mutta en uskaltanut kuin lyhyelle pihakierrokselle, sillä edellisenä päivänä lenkillä sekä illalla saatoin kärsiä hieman harjoitussupistuksista. En ole varma, mutta luulen näin. Toinen vaihtoehto on, että mahani on pinkeä vain siksi, kun minulla on ruisleipäkokeilu menossa radiin liittyen juuri nyt. Jos mahani saisi päättää, ruisleivällä ei ole enää sijaa elämässäni, mutta pakko nyt silti testata, mitä se tekee sokereille.

Kävely aamupäivällä ei tuntunut mitenkään pahalta, joten lähdin oikealle lenkille myöhemmin päivällä. Jouduin heti alkuunsa hidastamaan tahtia tai muuten olisi alkanut sattua liikaa. Sää oli aivan ihana ja vähän harmitti, kun en pystynyt kävelemään kuin hädin tuskin kaksi kilometriä. Loppuillan vain lepäsin ja välillä neuloin.

omaa aikaa

koivu

omaa aikaa

omaa aikaa

Mietin päivällä ennen lenkkiä, että tätäköhän elämäni sitten on äitiyslomalla, koska samalla tavalla minulla silloin on omaa aikaa päivisin. Olisi ihanaa, jos ei olisi sitten enää mitään koronauhkaa ja voisi mennä kaikkien niiden ihmisten kanssa kahville ketä en ole nähnyt pian 1,5 vuoteen. Periaatteessa eilenkin olisi voinut kahvitella, mutta tällä hetkellä koen koronaa olevan edelleen liikaa moiseen rohkeaan touhuun ja toisaalta kynnys pyytää ketään kahville oli tosi suuri. Huomaa kyllä, että sosiaalista kanssakäymistä ei pahemmin työn ulkopuolella ole ollut.

Tänään Tahkis palaa kotiin retkeltään, jee! En vielä tiedä, mitä tehdään, mutta Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha houkuttelisi. Meillä toki myös loma jatkuu edelleen, joten rentoilua on luvassa joka tapauksessa.


Seuraa seikkailujani instassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.