Hae
Mari Hietala

Häntälän notkot

Olin ihan varma koko tämän illan jytisevän ja salamoivan, kun keli oli aamusta jo niin hiostava, mutta mitä vielä, kaikki pilvet tuntuvat vain kiertävän meidät. Silti sääennuste näyttää salamoita pitkälle yöhön, joten saa nähdä yllättääkö ukkonen vielä. Olisi kiva nimittäin, jos ukkonen kävisi vähän puhdistamassa ilmaa, sillä kuumahan tässä on viime aikoina ollut. En silti valita, kestän nykyään lämmintä tosi paljon paremmin kuin koskaan ennen.
Tässä taannoin eräänä erittäin lämpimänä sunnuntaina me teimme retken Someron alppiniityille Häntälän notkoille. Ajoimme kerran kyltin ohi ja painoimme paikan mieleemme. Googlettelu kertoi kyseessä olevan huikeat perinnemaisemat, jotka ovat jäänne jääkaudelta nekin, kuten moni muukin asia meidän luonnossa.
Jääkauden uurtamilla notkoilla menee lyhyt luontopolku, jonka varrella laiduntavat myös lehmät. Polkua tallatessaan saakin välillä katsoa astuuko muuten vaan liejuun vai kakkaan. Meidän kulkiessa polkua ammuut olivat viettämässä iltaa aivan toisessa suunnassa, joten mitään yhteentörmäilyä ei tullut.

Kerrassaan mieletön paikka kyseessä. Jotenkin vaikea ymmärtää, että Suomessa voi nähdä tällaistakin. Luontopolun varrella olisi ollut myös laavu, mutta sitä emme käyneet katsomassa. Joku toinen kerta täytyy mennä käymään, jos olisi jo enemmän muitakin kukkia kukassa kuin keto-orvokit. Pikkuapolloakaan emme bonganneet.
Jos tämä retkikohde kiinnostaa, laita googlemapsiin Häntäläntie 322 ja jätä auto kyläkeskuksen pihaan. Lämmin suositus tälle paikalle, sopii hyvin pieneen iltakäppäilyyn ja palautumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.