Hae
Mari Hietala

Pankin vaihtaminen lainahakemuksen seurauksena

Elämässäni on ollut kaksi yritystä, joita en vaihda. Toinen on pankki ja toinen työpaikkani. Pankki siksi, että se on ollut työpaikkani ja työpaikka siksi, että siellä on vähän kuin toinen perheeni. Sitten tapahtui jotain ja pankin vaihtaminen alkoikin houkuttaa. Hassuinta on, ettei se tunnu edes pahalta. Ehkä näin kuuluikin käydä.

Minusta pankki on pyhä asia eikä sitä voi noin vaan vaihtaa, mutta huomasin, etten itse ole pankille pyhä ja se jäi kalvamaan mieltä. Uhosin kuukausi takaperin vaihtavani kohta pankkia ja nyt vihdoin pääsin asiassa eteenpäin.

Meillä oli meidän ensimmäinen lainaneuvottelu minun pankin kanssa. He eivät kovin suurta lainaa meille luvanneet, eikä se siis minua mitenkään haitannut. Lupasivat edes jotain. Mutta kaikki se, mitä tapahtui neuvottelun jälkeen. Olen ilmeisesti joutunut johonkin mustalle listalle, koska minun ihan joka saaterin ostos varmennetaan. Esimerkiksi juuri viime viikolla kuuden euron jäätelöostos Salessa ja tänään 9 euron ostokset S-Marketissa.

Kuukausi takaperin menin hakemaan meille matkaevästä Mbakerysta, kun olimme menossa Raumalle ja ajattelin katsoa tilillä varmasti olevan se 20 euroa, ettei tarvitse alkaa säätää. Nettipankista lävähti naamalle teksti ”lukuisista pyynnöistämme huolimatta emme ole saaneet sinulta päläpäläpälä”. Katsoin epäuskoisena tekstiä, sillä tämä ole ensimmäinen kerta, kun he pyysivät minulta jotain hemmetin henkilötietoja. Rupesi ärsyttämään niin paljon, että ärsyttää vieläkin kun kirjoitan tätä. Täytin lomakkeen kiltisti, pääsin nettipankkiin ja maksoin parinkympin ostokseni. Tätä ostosta ei varmennettu, mutta tuntuu, että sen jälkeen palattiin takaisin mustalle listalle.

pankkipossu

Kaikista mukavin ja paras lainatarjous saatiin miehen pankilta, joten tuossa viime viikolla pankin kanssa soitellessa lupauduin heidän asiakkaaksi. Tuntui sopivan villiltä ja nyt olen aivan fiiliksissä, kun saan lopettaa asioinnin minun pankkini kanssa. On tosi mukava myös suunnitella milloin vaihdan palkkatiliä kokonaan ja mitä uusia tilejä avaan. 😀

Ehkäpä tämä pankin vaihtaminen oli jo aikakin hoitaa. Liian kauan olen antanut asian vain olla.

4 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  Mitä tuo ostosten varmentaminen käytännössä tarkoittaa? En ole ikinä törmännyt moiseen.

  • Mari H kirjoitti:

   Kun maksaa pankkikortilla, maksutapahtuma varmennetaan. Jos tilillä ei ole katetta, maksu hylätään. Ennen vanhaan oli Visa Electron, joka varmensi jokaisen ostoksen eikä tili voinut ikinä mennä miinukselle, kun taas normaali pankkikortti ei moista varmennusta tee joka ostoksen kohdalla.

 2. Jaana kirjoitti:

  ”Minusta pankki on pyhä asia eikä sitä voi noin vaan vaihtaa–”.

  Ajatus, joka on jokseenkin henkilökohtaisesti minulle hyvin vieras. Tuo hyvinkin yleinen ja perinteinen ajatus tuo mieleeni saman tunnelatauksen kuin uskonto tai karppaaminen. Olenkin miettinyt, että onko taustalla joku ajatus uskosta jonkin asian toimivuuteen, ei toki niinkään uskonnollisesta yhteydestä?

  Kommentoin siis siksi, koska ajatuksesi ei ole harvinainen, mutta itselleni vieras tunneyhteys. Vaikka olen työni puolesta juurtunut nykyiseen pankkiini, ei minulle pankin vaihtaminen olisi ongelma, jos saan tarvitsemani palvelun ja tuotteet muualta sopivaan hintaan sekä toki myös pystyn samaistumaan pankin toimintaan ja arvoihin 🙂

  • Mari H kirjoitti:

   Niin, en uskosta tiedä, mutta suhde se on asiakassuhdekin. Ihminen luonnostaan sitoutuu johonkin, vaikka sitten pankin asiakkaaksi ja on tosi vaikea vaihtaa jotain, mikä on sen suhteen lisäksi tapakin. Sitä sokeasti luottaa, että pankki kohtelee hyvin, vaikka oikeasti pankki tavoittelee vain voittoa. Ne tietysti, jotka kohtelevat asiakkaitaan hyvin, todennäköisesti pitävät asiakkaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.