Hae
Mari Hietala

Täsmäaseet flunssaan

Niin osui pilkka omaan nilkkaan, kun menin töissä tiistaina nauramaan erään työyhteisömme jäsenen järkyttävälle yskälle. Seuraavana aamuna heräsin kurkku kipeänä, mutta lähdin kuitenkin töihin, kun ei ollut kuumetta ja elättelin toiveita paranemisesta. Jos kurkkukipu olisikin antanut periksi ja olisin mystisesti parantunut päivässä. Noh, niin nyt ei aivan kuitenkaan käynyt. Tälläkään kertaa.
Torstaina jäin kotiin, vaikkei vieläkään ollut kuumetta. Olo oli kuin jyrän alle jäänyt, vaikka enimmäkseen olen ihan vaan ponipeiton alla makoillut. Torstain ja perjantain välisenä yönä nousi kunnon kuume, jota kesti koko perjantain, kunnes nyt viime yönä olen pudottanut kuumeen 38 asteesta paljon siedettävämpään 37 asteeseen.
Viruksissa mua aina eniten rasittaa kuume. Haluaisin sen laskevan nopeasti pois, koska se yleensä tarkoittaa paranemista. Tosin tässä on tietysti aina terveydeksi luokiteltavan tilan ja kuumeen välissä vielä perinteinen räkätauti, mutta sekään ei haittaa niin paljon kuin kaiken elämänilon ihmisestä imevä kuume. Influenssassa sitä kesti 5 päivää, perusflunssassa onneksi yleensä vähän vähemmän.
Mun täsmäaseet tällä kertaa flunssaa vastaan ovat olleet:
? Sinkkiasetaatti. Kävi tuuri, kun nappasin lähiapteekin hyllystä keskiviikkona viimeisen lajiaan. Sinkkiasetaattia kannattaisi syödä heti, kun flunssan oireet ilmestyy ja jatkaa pari päivää. Sen pitäisi lyhentää flunssan kestoa jonkun verran. Netistä sitä voi hamstrata täältä (mainoslinkki).
? Berex Pro. Hän on B-vitamiini -valmiste, jonka mukana tulee myös deetä, ceetä ja sinkkiä. Jos mikään muu ei piristä, B-vitamiini tekee sen varmasti. Berex on mun lempparivitamiinivalmiste ollu koko pienen ikäni jostain syystä, netistä sitä saa täältä (mainoslinkki).
? Appelsiinit. Ne on mun kipeyden mittari. Influenssassa ne maistui ihan viskiltä, tässä flunssassa aluksi kakalta ja nyt jo ihan appelsiineilta. Ovat ihan ylihyviä nyt! Suosittelen! Meillä on tällä hetkellä neljää eri appelsiinilajia, kun pakko tietysti maistaa niitä kaikkia, nams!
? Lepo. Kun sanotaan, että pitää levätä, minä otan sen kirjaimellisesti. En ole tehnyt mitään muuta kuin maannut sohvalla. Luin päivää ennen sairastumistani, että kipeänä pitäisi katsoa komedioita, sillä optimismi ja nauraminen parantavat vastustuskykyä. Niinpä katsoimme eilen Frendejä ja oli kyllä paras veto hetkeen. Heti laski kuumekin ?
Nyt täytyy pistää taas maaten. Pysykäähän terveinä, en suosittele mitään viruksia!

2 kommenttia

  1. Susanna kirjoitti:

    Flunssa iski minuunkin perjantaina. Eilen aamulla oli vielä ihan ok olo kurkkukipua lukuun ottamatta ja iltaan mennessä olinkin jo täysi raato vuotavan nenän kanssa. Paranemisia!

  2. Mari kirjoitti:

    Voi ei! Toivottavasti alat sinäkin olla jo paremmassa kunnossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.