Hae
Mari Hietala

Säästäminen: tuhlaritytön tunnustukset

Kirjoitin marraskuussa edellisen kerran säästöprojektin kuulumisia ja tuolloin taisin todeta kaiken rahan menneen lankoihin. Marraskuun jälkeen olenkin ollut ostamatta lankoja niin tehokkaasti, että lankakauppojen pitäjät varmaan ihmettelevät jo mihin olen kadonnut. En mihinkään, mutta olen vain saanut lankavarantoni vihdoin täyteen eikä tällä hetkellä ole yhtään projektia, minkä takia tarvitsisin lisää lankaa. Ihan hyvä niin, sillä langat ovat aikamoinen rahasyöppö eikä säästäminen oikein toteudu niitä ostellessa.

säästöprojekti

TUHLARITYTÖN TUNNUSTUKSET

Vaikken sittemmin olekaan lankoja pahemmin ostellut, olen kyllä keksinyt muita rahantuhlauskohteita. Ostin joulukuussa jokseenkin hintavan anorakin (jotain 150 e) ja tilasin muutamat muut vaatteet parista eri nettikaupasta (mm. pari mekkoa). Sitten hankin vielä uudet kengät 122,50 eurolla sekä Nanson neulemekon alehintaan 70 euroa. Säästäminen ei siis ole paras sana kuvaamaan menneiden muutaman kuukauden elämäntapaa.

Lohduttaudun sillä, että välillä sitä vaan joutuu tekemään hankintoja vähän enemmän. Nyt ei tarvitse ihan hetkeen ostaa uusia vaatteita eikä kenkiä. Sen sijaan haaveilen uusista peitoista, mutta toisaalta vanhallakin pärjää edelleen.

säästöprojekti

säästäminen mielessä silti

Onneksi ihan kaikki rahat eivät valu shoppailuun vaan tililtäni menee joka kuukausi joitakin kymppejä rahastoihin. Voikin siis todellakin todeta sen fiksun ja ihan ensimmäisen säästövinkin pitävän paikkaansa: aloita. Aloita nyt heti. Mene verkkopankkiin ja tee edes joku yksi säästösopimus, joko ihan tavalliselle tilille tai rahastoon. Muuten rahaa ei ala koskaan kertyä talteen. Niin minulle ainakin olisi käynyt. Joka kuukausi olen keksinyt jotain mihin tuhlata, vaikka vähän isompiakin kohteita olisi ollut kuin käsinvärjätyt lankavyyhdit.

Luin juuri pari päivää sitten internetistä toisenkin säästövinkin. Sen mukaan ennen palkkapäivää pitäisi siirtää rahaa säästöön eikä vain niin päin, että palkan tullessa siirtää tietyn summan. Kuulostaa järkevältä, koska nimenomaan loppukuusta on paljon helpompi kituuttaa pari päivää vähillä rahoilla kuin heti kuun alusta. Mitä mieltä itse olet? Itse ainakin aion ottaa tämän tavan käyttöön.

Lisäksi vihdoin ja viimein sain aikaiseksi eilen soittaa pankkiin, jotta saisin avattua arvo-osuustilin. Olen jo pitkään haaveillut osakesäästämisestä, mutta jostain syystä en saanut asiaa etenemään pelkän verkkopankin avustuksella. Nyt pääsen vihdoin ostamaan osakkeita parin päivän päästä! Jee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.