Hae
Mari Hietala

Asumisoikeusasunnon muutostyöt mielessä

Marraskuussa tehtiin hakemus rakenteilla olevaan asumisoikeusasuntoon ja ennen joulua saatiin varausvahvistus meidän ykkösvaihtoehdosta. Sivumennen kerroinkin silloin, että saatiin asunto. 🙂 Uuden vuoden jälkeen odoteltiin sopimuksen allekirjoitusta ja nyt vihdoin sekin asia alkaa olla ajankohtainen. Kun saadaan se vielä hoidettua, meistä tulee asuntovelallisia ja lyhennellään lainaa jo ennen kuin muutetaan. Vähitellen tässä onkin mielessä ollut asumisoikeusasunnon muutostyöt, joiden myötä pääsemme vaikuttamaan asunnon pintaratkaisuihin ja muihin.

Vakiona asuntoon on tulossa vaalea lattia, valkoiset seinät, harmaat laatat ja tumman harmaa työtaso keittiöön. Jos haluaisi viilentävän ilmalämpöpumpun ja esimerkiksi peiliovet eteisen komeroon, ne maksavat ekstraa. Kaikki nuo pinnat ja muut härpäkkeet saa toki vaihtaa, mutta sekin lysti tietysti maksaa vähän.

Vaikka kyse ei ole omistusasunnosta, on ihana päästä vaikuttamaan. En todellakaan halua tumman harmaata työtasoa keittiöön enkä harmaita laattoja. Olen onnistuneesti kyllästynyt harmaaseen asunnon pintaratkaisuissa. Lämpimät sävyt ovat enemmän minun juttuni ja niinpä aiomme vaihtaa harmaat laatat ruskeisiin sekä työtason johonkin muuhun. Kävimme työtasoa katsomassa jo tiistaina Raumalla, mutta totesimme, että pala lattiaa olisi hyvä olla mukana. On hyvä nähdä miten työtaso ja lattia sopii yhteen. Niinpä vihdoin eilen käytiin pyydystämässä pala laminaattia K-Raudasta ja ensi viikolla päästään uudelleen keittiökauppaan.

Muita muutostöitä, joita olemme ajatelleet, ovat peilikaappi sekä vessaan että pesuhuoneeseen. Mahtaako peilikaapilla edes tehdä mitään pesuhuoneessa, riittäisikö vain peili? Keittiöön saisi valita eri vetimet, jos haluaisi ja saunaan eri kiuas. Täytyy ensin saada se työtaso vain valittua, jotta voi ajatella muita juttuja. Lisäksi tietysti koko asiaan vaikuttaa, mitä nämä meidän asumisoikeusasunnon muutostyöt tulevat maksamaan.

Kun saadaan nämä kaikki asiat kuntoon, sitten meillä onkin luvassa vain tavaran karsimista nykyisestä asunnosta ja odottelua. Uusi päiväkotipaikka täytyy pojalle hakea myöhemmin tänä vuonna. Jotenkin niin hassua, että me muutetaan tänä vuonna. Saadaan tilaa ja sauna. Voi vitsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *