Hae
Mari Hietala

Kesäverhot vaihdettu ja banoffeeta jälkkäriksi

Reilu viikko sitten nostin silityslaudan ja -raudan vaatehuoneen kätköistä keskelle meidän open concept kitchen and livingroomia (moni muukin varmaan osunut vahingossa katsomaan Remppa vai muutto Vancouveria..) vakaana aikomuksena silittää kesäverhot keittiöön. Siinä se lauta sitten pönötti sen reilun viikon verhot myttyrällä päällään, kunnes tänä aamuna päätin ajan olevan kypsä verhojen vaihtoon. Se olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten, sillä koko kevään ajan yöunet ovat kärsineet liiasta valoisuudesta. Nyt meillä on olohuoneessa pimennysverhot vihdoin ja keittiössä ihanat mansikkaverhot, ah. Koti saa uutta ilmettä ihan pienelläkin muutoksella.
Emme ole tänä viikonloppuna vielä menneet metsään. Meidän piti, mutta luonto tarjosi tuulivaroituksen, jolloin kaikkein järkevin paikka viettää aikaa on oma koti. Tänään, kun tuuli alkaa tyyntyä, suuntaamme luontoon.
Eilen kävimme kaupunkilenkillä aamupalan jälkeen. Kesätrikoot jalassa tallustelimme kohti Turun keskustaa matkalla ihmetellen linnunpoikasia, jotka olivat jo lähteneet pesistään. Jos siis törmäät kylillä lentokyvyttömiin variksiin esimerkiksi, kyse on vain poikasesta, joka on lähtenyt pesästä ja saavuttaa lentokyvyn vasta myöhemmin. Viime kesänä saimme läheltä seurata yhden Vaakun elämää, kun sitä omien emojensa lisäksi ruokki meidän äiti.
 Ostimme vihdoin perjantaina meille mansikka-amppelin. Hän on nätti.

Kävimme keskustassa Pufissa ja siinä matkan varrella alkoi tehdä mieli leipaista banoffee, joten astelimme myös Heiroliin. Kävimme ostamassa siinä sivussa irtopohjavuuan, kävelimme Granitin läpi ja jatkoimme matkaa kohti föriä. Ajelimme sillä Aurajoen yli ja taivalsimme kotiin Mannan kautta. 

Sain puhuttua loppuun perjantaista asti vaivanneet asiat kymmenen kilometrin lenkin aikana ja mieli keveni roimasti. Se teki hyvää.
Söimme, joimme kahvit ja lähdimme taas kauppaan. Tällä kertaa ostamaan aineksia banoffeeta varten.
Banoffee on mielestäni yksi parhaista herkuista, mutta jotenkin sitä ei vain ole koskaan aiemmin tullut itse tehtyä. Nyt rohkenin ja hyväähän siitä tuli. Ohje oli Kinuskikissan.

Seuraavaksi voisikin alkaa suunnitella päivän urheiluosuutta. Metsään menemme, mutta mihin aikaan, se on eri asia. Tekisi mieli tietysti nyt heti päivällä, mutta jos haluaisi eläimiin törmätä, pitäisi mennä vasta myöhään illalla.
Ihanaa sunnuntaita sulle. ☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.