Hae
Mari Hietala

Rahapäiväkirja viikko 32

postaus sisältää mainoslinkin, merkitty *-merkillä
Yhdeksän muratin, kolmen maijan, yhden juorun ja yhden kultaköynnöksen istuttamisen jälkeen olen sitä mieltä, että välillä voisi tehdä jotain muutakin. Niinpä tulin parvekkeelta möyrimästä mullasta tänne sisätiloihin kirjoittelemaan postausta viime viikon kulutuksesta.
En muuten ole hirveästi raha-asioita pohtinut, mutta juuri tänään törmäsin termiin velkojen vyörytys, joten oli pakko googlettaa vad menar det. Tiedätkö sinä? Marityyliin selitettynä se tarkoittaa siis sitä, että velat listataan ja sen jälkeen tehdään uusi lista, jossa ensimmäiseksi tulee velka, jonka lyhentämiseen menee vähiten aikaa tai siinä on suurin korko. Velan lyhentämistä varten täytyy repäistä sukan varresta muutama kolikko enemmän kuin lyhennyserä, esimerkiksi 50 euroa tai satku. Kun velka on maksettu, vyörytetään sukan varresta otettu rahamäärä sekä velan lyhennyserä seuraavan lainan lyhennyserän päälle. Tällä tavoin lainaa lyhennetään koko ajan oman budjetin kannalta saman verran, mutta kuitenkin rutkasti enemmän kuin olemassa olevat lyhennyserät vaativat, jolloin velat saa maksettua paaaaaljon nopeammin kuin muuten menisi.
Toinen rahaan liittyvä asia tänään oli se, kun käväisin nettipankissa ja kliksuttelin rahastoja. Päätin alkaa rahastosäästää, vaikkakin pienellä summalla. Uskon Roope Ankkaan, joten jokaisessa pennissä on miljoonan alku.
Roope Ankan elämässä rahaa ei mihinkään hussata, mutta minä hussasin näihin viime viikolla:
maanantai

tiistai

Prisma 18,19 e

keskiviikko

torstai

lounas töissä 5 e
Lidl  11,03 e


perjantai

Veikkaus 10 e
Cittari 7,81 e
marjoja 11 e


lauantai

Prisma 22,71 e
kahvi + mokkapala 2 e

sunnuntai

kakku + kahvi 7,60 e
The Body Shop 4,90 e (*tää saippua)
juoru 3,90 e
Viikon aikana tuntui siltä, etten ole edes pahemmin käyttänyt rahaa, mutta kyllähän tuota lopulta kuitenkin kului 104,14 euroa. Ruokakauppoihin meni summasta vain 59,74 euroa, mikä ei ole kovin paljon edes. Kyllä sitä jonkun verran säästää, kun ei käy töissä enää kahvilassa kahvilla vaan keittelen itse ja lounaskin on aina omina eväinä pois lukien torstait.
Onko satanen viikossa paljon sun mielestä vai vieläkö voisi vähän nipistää viikon menoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.